[skrypt] galeria na stronie www

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
Cysorz
Nowy
Nowy

[skrypt] galeria na stronie www

Post autor: Cysorz »

Witam
Szukam coś takiego jak mechanizm galerii na stronie www, tyle że w miarę prosty. Prosty to znaczy taki, żebym nie musiał tam pakować jakichś mechanizmów php, na których kompletnie się nie znam (we flashu też jestem początkującym niestety). Coś opartego na html, skryptach...
Spróbuję to wytłumaczyć na przykładzie:
::Link do obrazka::
Zdjęć (miniaturek) będzie więcej, generalnie chodzi o to, żeby po kliknięciu w miniaturkę ::2:: pokazała się ona w oknie obok ::3:: w większym rozmiarze. Nie chcę pasków przewijania, tylko ewentualnie takie strzałeczki ::1:: do ich przewijania.
Nie proszę o wykonanie za odpłatnością, bo sam robię to za friko, ale wystarczyłby link do czegoś podobnego, jeżeli ktoś z Was gdzieś coś podobnego widział...
kanalia
Kontakt:

Re: [skrypt] galeria na stronie www

Post autor: kanalia »

zadałem podobne pytanie patrz http://www.webinside.pl/forum/viewtopic.php?t=3083
ale nie stety bez odp... :cry:
butcher777
Kontakt:

web album generator

Post autor: butcher777 »

ja używam czegoś takiego jak web album generator może będzie ci pasować
http://www.ornj.net/ :) [/manual][/url]
Cysorz
Nowy
Nowy

Post autor: Cysorz »

Dziękuję za odpowiedź, ale to nie to...
Skrypt, który otwiera w innej komórce tabeli obok powiększoną wersję miniatury jest bardzo prosty (i to w ramach jednego dokumentu *.html) - mi chodzi o zgubienie pasków przewijania w tejże komórce tabeli i zastąpienie ich przyciskiem...
riker
Nowy
Nowy

Post autor: riker »

www.download.chip.pl -tam poszukaj, widzialem programy do tworzenia galerii na stronach.
ODPOWIEDZ