Php w html

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
jdzej

Php w html

Post autor: jdzej »

witam mam problem. tworze strone w html i chcialbym zrobic na niej cos takiego jak tutaj http://www.radiosfera.pl/modules.php?name=Greets i zebym potem mogl to odczytywac w czesci dostepnej tylko dla mnie i nie wiem jak to zorbci. Prosze pomożcie!!
andrjejewicz

Re: Php w html

Post autor: andrjejewicz »

A korzystałeś kiedyś z mysql??
jdzej

Post autor: jdzej »

nie korzystałem. pomózcie mi :( please
andrjejewicz

Post autor: andrjejewicz »

Jak nie korzystałeś to raczej nie najlepszy pomysł ale poczytaj o plikach w php. Takie informacje można zappisywać w pliku tekstowym np.
[nick]-jakaś treść
Później przy odczytywaniu danych np dla niku janKowalski przeszukujesz plik i jak napotkasz [janKowalski] odczytujesz treść. To jest tylko propozycja może są inne metody. Jeżeli chodzi o obsługe plików to nie ma sensu tutaj wykładać teorii proponuje poczytać manuala, albo poszukać jakiś przykładów w sieci
iro
Moderator

Post autor: iro »

Wydaje mi się, że lepiej już poczytać o obsłudze mysql'a w php. Moim skromnym zdaniem jest to o wiele łatwiejsze niż operowanie na plikach.
Vic
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Vic »

Jeżeli ograniczasz się wyłącznie do html'a to wystarczy że stworzysz formularz, który wysyłałby do ciebie maila z danymi informacjami...

Na wyższym podstawowym poziomie proponuję naukę php od podstaw...
ODPOWIEDZ