Php w html
Php w html
witam mam problem. tworze strone w html i chcialbym zrobic na niej cos takiego jak tutaj http://www.radiosfera.pl/modules.php?name=Greets i zebym potem mogl to odczytywac w czesci dostepnej tylko dla mnie i nie wiem jak to zorbci. Prosze pomożcie!!
-
andrjejewicz
Re: Php w html
A korzystałeś kiedyś z mysql??
nie korzystałem. pomózcie mi
please
-
andrjejewicz
Jak nie korzystałeś to raczej nie najlepszy pomysł ale poczytaj o plikach w php. Takie informacje można zappisywać w pliku tekstowym np.
[nick]-jakaś treść
Później przy odczytywaniu danych np dla niku janKowalski przeszukujesz plik i jak napotkasz [janKowalski] odczytujesz treść. To jest tylko propozycja może są inne metody. Jeżeli chodzi o obsługe plików to nie ma sensu tutaj wykładać teorii proponuje poczytać manuala, albo poszukać jakiś przykładów w sieci
[nick]-jakaś treść
Później przy odczytywaniu danych np dla niku janKowalski przeszukujesz plik i jak napotkasz [janKowalski] odczytujesz treść. To jest tylko propozycja może są inne metody. Jeżeli chodzi o obsługe plików to nie ma sensu tutaj wykładać teorii proponuje poczytać manuala, albo poszukać jakiś przykładów w sieci
Wydaje mi się, że lepiej już poczytać o obsłudze mysql'a w php. Moim skromnym zdaniem jest to o wiele łatwiejsze niż operowanie na plikach.
Jeżeli ograniczasz się wyłącznie do html'a to wystarczy że stworzysz formularz, który wysyłałby do ciebie maila z danymi informacjami...
Na wyższym podstawowym poziomie proponuję naukę php od podstaw...
Na wyższym podstawowym poziomie proponuję naukę php od podstaw...