Demokracja bez politykierów?

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
oldek
Kontakt:

Demokracja bez politykierów?

Post autor: oldek »

Przekręty podczas głosowania na Ukrainie, wcześniej w USA (Bush vs. Gore)...

A czy można tego uniknąć? Moja strona http://www.krata.pl ma być tego przykładem.

Jest ona celowo ascetyczna, gdyż ma minimalizować transfery po łączach. Proszę raczej o krytyczne komentarze dotyczące treści, choć uwagi dotyczące formy także nie będą (w zamiarze)ignorowane.
delfin
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Demokracja bez politykierów?

Post autor: delfin »

Możesz mi wytłumaczyć o co w tym chodzi?
Mam nie oceniać wyglądu tylko treść, ale gdzie ona jest? :-)
oldek
Kontakt:

re: o co tu chodzi?

Może treść nie jest widoczna na pierwszy rzut oka, dlatego wyłożyłem ją explicite tu: http://www.krata.pl/wococho.htm ( Taki manewr, by nie narażać się na zarzut łamania regulaminu i ostracyzm :wink: )
mw
Nowy
Nowy

Post autor: mw »

Jeśli chodzi o pomysł na stronę internetową to uważam, że jest bardzo dobry! Jak na razie jest mało treści i wymaga sporo dopracowania, ale jak się rozwinie to może być całkiem ciekawa witryna...
Oczywiście ma swoje wady np: mozna sztucznie nabijać głosy za jakimś tematem - ale w tego typu projektach to chyba niestety nieuniknione.
Moja ocena: wykonanie: na NIE, pomysł: na TAK.
oldek
Kontakt:

Co do możliwości nabijania głosów, to faktycznie istnieje taka możliwość dla posiadaczy dynamicznego IP - jednak jest to na tym etapie chyba jedyny rosądny kompromis pomiędzy wymogami prywatnośi i uczciwości :( Na zabawę z ssl i indywidualnymi identyfikatorami jest jeszcze czas :) Z drugiej strowy w/w wada dotyczy także wszelkich telewizyjnych sms-tele-głosowań. :? Do pomyślenia są nawet zażarte dyskusje z samym sobą na każdym forum ... :twisted:
ODPOWIEDZ