heja.. mam nastepujacy problem:
chcem stworzyc tło w photoshopie... i chciałbym do tego uzyc jednej fotki. problem polega na tym ze jest w photoshopie funkcja lub efekt który tworzy tło z paska o szerokosci 1 piksela z dowolnego miejsca w tej fotce... gdzies widziałem na ten temat turtorial ale nie pamietam gdzie...
moze cie podac link lub napisac jak to zrobic?
ps. jesli za słabo opisałem problem to napiszcie... to postaram sie bardziej to przyblizyc
pomocy... tło w photoshopie
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Re: pomocy... tło w photoshopie
jesli dobrze zrozumialem o co Ci chodzi to tak: otworz to co masz, potem edit -> define patern no i otworz tam gdzie chcesz robic se tło, wybierz opcje patern stamp tool i jedziesz 
mam wersje photoshopa 8 cs pl.. ale nie moge znalesc tej opcji którą podałes... mozesz sprawdzic i napisac jeszcze raz?
znasz moze jakiegos turtoriala do tego (link)?
znasz moze jakiegos turtoriala do tego (link)?
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
slowniki.onet.pl <--- polecam
do ps pl tutorali jest malo w sieci, watpie ze cos znajdziesz, ale kto szuka nie blądzi
polecam: http://www.webinside.pl/webdesign/kursy/9/
do ps pl tutorali jest malo w sieci, watpie ze cos znajdziesz, ale kto szuka nie blądzi
polecam: http://www.webinside.pl/webdesign/kursy/9/
-
rraaddzziioo
- Nowy

- Kontakt:
ok to bedzie tak ... otwierasz sobie rysunek jakis ... wycinasz pasek za pomoca single-column marquee (zaznaczenie pojedynczych kolumn) , kopiujesz go do schowka (ctrl+c) . Tworzysz nastepnie nowy dokument (ctrl+n) zauwaz ze wymiary sie automatycznie dopasowaly do wielkosci wycietego paska . Wklejasz pasek ze schowka do tego nowego dokumentu(ctrl+v) a nastepnie edit/define pattern . Potem klikasz zobie prawym na warstwe na ktorej chcesz miec tlo z tych paskow . wybierasz Blending options i tam Pattern Overlay i tam juz chyba sobie poradzisz .