czemu przeglądarki plik index.htm czyta tylko jego tło
czemu przeglądarki plik index.htm czyta tylko jego tło
czemu przeglądarki plik index.htm czyta tylko jego tło zamiast normalnie całą strone strona ta to www.rolkarzyki.end.pl za pomoc z góry dziękuje pozdrawiam
Re: czemu przeglądarki plik index.htm czyta tylko jego tło
Po pierwsze sprawdz czy wszystkie pliki znajduja sie na swoim miejscu...
..bo mi wyglada, ze nie...
znaczy czy masz na serwerze katalog
./rolkarzyki/gfx/
a w nim odpowiednie pliki
..bo mi wyglada, ze nie...
znaczy czy masz na serwerze katalog
./rolkarzyki/gfx/
a w nim odpowiednie pliki
A ja bym jeszcze dodał sekcję body do Twojego dokumentu, bo jakoś w źródle jej nie widzę.
pomuźcie mi
czy jest ktos kto by mi był wstanie odpowiedziec co to jest te body i jak to zrobic
Ty no looz jak masz pytanienie musisz go pisac 7 razy - to raz. Dwa, niewiem jak iro czytal źródło bo ja tam body znalazlem. A trzy, zamiesciles na swojej stronie body a nie wiesz do czego sluzy... to dziwne. Sekcja body to jest to gdzie umieszczasz treść swojego dokumentu (tabelki, tekst itp. itd.) np.
Teraz czaisz???
Kod: Zaznacz cały
<hmtl>
<head>
</head>
<body>
TREŚĆ TWOJEGO DOKUMENTU
</body>
</html>
Co do ilości postów jakie atuis raczyłeś wystosować, to nie rób tego drugi raz. Niepotrzebne usunąłem. Co do tej sekcji body, to nie wiem jak Ty boruta_m, ale ja otwierając źródło spod przeglądarki dalej nie widzę znaczników <body> </body>. Następnym znacznikiem po </head> jest <frameset>.
I dobrze, bo tak ma być. Dla ramek nie przewiduje się sekcji <body>. Specyfikacja jasno mówi:iro pisze:Co do tej sekcji body, to nie wiem jak Ty boruta_m, ale ja otwierając źródło spod przeglądarki dalej nie widzę znaczników <body> </body>. Następnym znacznikiem po </head> jest <frameset>.
An HTML document that describes frame layout (called a frameset document) has a different makeup than an HTML document without frames. A standard document has one HEAD section and one BODY. A frameset document has a HEAD, and a FRAMESET in place of the BODY.
A tego to nawet nie wiedziałem
.
Nigdy nie pisałem na ramkach, więc nawet nie czytałem tej specyfikacji.
Dzięki za info Malin.
Nigdy nie pisałem na ramkach, więc nawet nie czytałem tej specyfikacji.
Dzięki za info Malin.
Widzisz, człowiek uczy się całe życie 
A i tak umiera głupi...
A i tak umiera głupi...
jak usunąć swoje tematy wczesniejsze
Ja tam znalazłem <body>:Co do tej sekcji body, to nie wiem jak Ty boruta_m, ale ja otwierając źródło spod przeglądarki dalej nie widzę znaczników <body> </body>. Następnym znacznikiem po </head> jest <frameset>.
Kod: Zaznacz cały
<body bgcolor="#CCCCFF">
....
</body>