[strona] www.reporterzy.info
-
Bartlomiej_Dwornik
- Kontakt:
[strona] www.reporterzy.info
Witam,
oddaje pod Wasza ocene testowa wersje strony http://www.reporterzy.info/test. Bede wdzieczny za uwagi, opinie i konstruktywna krytyke.
oddaje pod Wasza ocene testowa wersje strony http://www.reporterzy.info/test. Bede wdzieczny za uwagi, opinie i konstruktywna krytyke.
Re: [strona] www.reporterzy.info
w tresc sie nie zaglebialem ale wykonanie podoba mi sie
moja ocena 8/10
moja ocena 8/10
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Mi sie wykonanie troszke nie widzi,nie ma w tym nowoczesnosci i tego czegos brakuje, wielki plus za ''strone uniwerslna'' w tresc takze nie patrzę... generalnie - prosze mna sie nie sugerowac oczywiscie - ale ja bym dał do poprawki 
-
Bartlomiej_Dwornik
- Kontakt:
zasugeruje sie jednak, bo rozwijac sie trzeba. w ktorym kierunku radzisz pojsc z poprawkami?Dawid Kulbaka pisze:generalnie - prosze mna sie nie sugerowac oczywiscie - ale ja bym dał do poprawki
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
zdecydowanie dac cos nowoczesnego, inne wykonanie, bardziej staranne, elementy charaktyrystyczne , jednoczesnie nie zmieniajac koncepcji, bo pomysl jest ok
http://www.digart.pl/details.php?id=137856
http://69.56.199.195/prace/download/142278.jpg
polcam Tobie przeglad digart.pl a takze innych zbiorow grafik, czy nawet indywidualnych portfolio
http://www.digart.pl/details.php?id=137856
http://69.56.199.195/prace/download/142278.jpg
polcam Tobie przeglad digart.pl a takze innych zbiorow grafik, czy nawet indywidualnych portfolio
-
Bartlomiej_Dwornik
- Kontakt:
dzieki za digiart - na pewno sie przyda. link numer dwa osobiscie wydaje mi sie miec mocno zachwiane proporcje, ale sama gora dala mi troche pojecia o cieniachDawid Kulbaka pisze:polcam Tobie przeglad digart.pl a takze innych zbiorow grafik, czy nawet indywidualnych portfolio
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
jasne, ale chodziło mi o przedstawienie klimatu, jakichs szczegolow i detali graficznych czy elementow wykonczenia - nie o całosc
powodzenia w pracy i daj znac jak cos zrobisz nowego
powodzenia w pracy i daj znac jak cos zrobisz nowego
Odczucia trochę mam mieszane ponieważ z jednej strony serwis prezentuje się fajnie ale jakoś z drugiej coś w nim dziwnego.
Osobiście strasznie razi mnie ten zaokrąglony bevel (może fajniejsze by były zwykłe ramki??), motyw z obrazkami w tle wygląda fajnie dopóki na część z obrazkami nie wchodzi tekst (głównie na tych w lewym dolnym rogu) widać to zresztą po wejściu na „współpraca” czy „radio on-line”, że bez tekstu wyglądają o wiele lepiej. Pomine już fakt, że w porównaniu do pióra po prawej te po lewej są tak jakby nie zintegrowane z całą resztą, w połączeniu z zasłaniającym je tekstem tak naprawdę o nie wiadomo co one tam robią i w jakim celu tam są. Może jakieś delikatne połączenie z niedalekim menu mogło by to zmienić.
Obrazek przy „Prawo” trochę słaby, się bardzo wyróżnia od reszty zdjęć, tak samo jak „instytucje”, niby zdjęcie ale tak jakby rozmyte i mało kontrastowe. Przyczepić też się mogę do tekstu na samej górze „Reporterzy.info” czegoś przy nim brakuje, czegoś hym „bardziej dynamicznego”, czegoś co by mogło się na nim dziać, że tak powiem.
Całkiem możliwe iż zmienić mogły by wszystko te wspomniane już elementy nowoczesne.
Obrazek ze tekstem „strona uniwersalna” wydaje się, ważną informacją ale chyba nie aż na tyle żeby poświęcać mu tak dużo miejsca i to przy samej treści głównej serwisu.
Nie chcę polemizować już z samą formą czytanie serwisu, żeby przeczytać coś z np. warsztatu musiałem artykuł ściągać do siebie, a co najdziwniejsze po rozkompresowaniu zobaczyłem zwykły dokument html, nawet nie pdf (tej opcji kompletnie nie rozumiem
).
Ale jakby nie było to są tylko moje własne odczucia.
Całkiem możliwe iż zmienić mogły by wszystko te wspomniane już elementy nowoczesne.
Ale jakby nie było to są tylko moje własne odczucia.
-
Bartlomiej_Dwornik
- Kontakt:
poprobuje alternatywnych rozwiazan. dzieki za sugestie-MW- pisze:Osobiście strasznie razi mnie ten zaokrąglony bevel (może fajniejsze by były zwykłe ramki??), motyw z obrazkami w tle wygląda fajnie dopóki na część z obrazkami nie wchodzi tekst (...)
fakt, dla mnie to tez najslabszy element. szukalem darmowej grafiki z Temida, ale poki co bez skutku. ale masz racje - ta grafika jest ewidentnie do wymiany-MW- pisze:Obrazek przy „Prawo” trochę słaby, się bardzo wyróżnia od reszty zdjęć.
masz jakis pomysl?-MW- pisze:Przyczepić też się mogę do tekstu na samej górze „Reporterzy.info” czegoś przy nim brakuje, czegoś hym „bardziej dynamicznego”, czegoś co by mogło się na nim dziać, że tak powiem.
poniewaz wspieram kampanie anybrowser, postanowilem robic to dobitnie. moim zdaniem to rzecz niezwiazana scisle z projektem, ale warta promowania. a ze nie przepadam za banerami, zrobilem to w taki sposob. jesli rzuca sie mocno w oczy - tym lepiej. moze chociaz kilku moich gosci nie trafi dzieki mnie na liste osiolkow-MW- pisze:Obrazek ze tekstem „strona uniwersalna” wydaje się, ważną informacją ale chyba nie aż na tyle żeby poświęcać mu tak dużo miejsca i to przy samej treści głównej serwisu.
opcja faktycznie jest tymczasowa, a wziela sie z malutkiego (jak na razie) limitu transferu, co wymusilo maksymalna minimalizacje (wow, ale pojecie). docelowo oczywiscie beda dwie opcje - czytanie na stronie ruszy jak tylko opracuje sensowna metode automatycznego stronicowania kobylastych tekstow.-MW- pisze:Nie chcę polemizować już z samą formą czytanie serwisu, żeby przeczytać coś z np. warsztatu musiałem artykuł ściągać do siebie, a co najdziwniejsze po rozkompresowaniu zobaczyłem zwykły dokument html, nawet nie pdf (tej opcji kompletnie nie rozumiem
).
i wlasnie o to chodzi, dzieki ze sie ze mna nimi podzieliles. na pewno przydadza mi sie w pracy-MW- pisze:Ale jakby nie było to są tylko moje własne odczucia.
pozdrawiam
Fajnie że co do uwag jakie wypisałem wcześniej masz sensowne wytłumaczenia
http://uwaga.onet.pl/.
Nie twierdze że powinieneś przerobić swój cały na taki jak tam ale myślę że to dobry przykład.
W praktyce mugłbyś pokombinować trochę z kolorami, może jakiś obrazek w tle zintegrowany z którąś z liter (byle by z wyczuciem ), tak aby tchnąć troszeczkę radości czy nowoczesności (zależie co jak kto nazywa
)
Trochę to enigmatycznie mi wyszlo
może kwestia pużnej pory, ale przesłanie chyba czytelne tak myśle 
Osobiście podoba mi się logo programu "uwaga" , sam trujwymiarowy tekst w sobie jest normalny ale już w połączeniu z obrazkami na nim, przekazuje jakieś tam emocje (indiwidualna kwestia już jakie ), możesz zobaczyć namasz jakis pomysl?
http://uwaga.onet.pl/.
Nie twierdze że powinieneś przerobić swój cały na taki jak tam ale myślę że to dobry przykład.
W praktyce mugłbyś pokombinować trochę z kolorami, może jakiś obrazek w tle zintegrowany z którąś z liter (byle by z wyczuciem ), tak aby tchnąć troszeczkę radości czy nowoczesności (zależie co jak kto nazywa
Trochę to enigmatycznie mi wyszlo
formatiwanie textu ok............. tylko design pasowałoby zmienić
może byc nawet bardzo prosty [co nie znaczy ubogi], bo ten obecny naprawde nie robi ani wrażenia ani nie spełni swojej funkcji ocena 2/10