Podzielić stronę

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
kl-9

Podzielić stronę

Post autor: kl-9 »

jestem początkujący chciałbym sie dowiedzieć jak podzielić stronę na 2 części w jednej było by menu a w drógiej zmieniagące sie podstrony codzi mi o coś takiego jak tu: http://www.lok-zg.org.pl
Asit
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Re: Podzielić stronę

Post autor: Asit »

poszukaj czegos o ramkach na google
boruta_m
Nowy
Nowy

Post autor: boruta_m »

Na tej stronie którą podałeś są użyte ramki. Ja proponuję ci uzyć tabeli albo DIV'ów. Dobra alternatywą jest też użycie pływającej ramki. Można do niej bezpośrednio wczytywac strony bez konieczności przeładowywania wszystkiego. Ale jeśli koniecznie chcesz ramkę to masz tu kod:

Kod: Zaznacz cały

<FRAMESET COLS="30%,70%">
    <FRAME NAME="Wpisz_nazwe_ramki" SRC="przyciski.htm">
    <FRAME NAME="Wpisz_nazwe_ramki" SRC="strona.tpl">
</FRAMESET>
W "COLS" wpisujesz jak ramki maja być rozstawione na stronie. A w "SRC" wpisujesz stronę z przyciskami i treścią główną.
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: Yay Gree »

wez sobie chocby kurs htmla z pajaczka i tam masz dokladnie opisane wszystko o frameach, i przy okazji dowiesz sie wiecej
luki21

Post autor: luki21 »

Ja bym Ci odradzal uzywanie ramek, gdyz one juz nie sa w standardzie i wyszly z uzycia. Tutaj masz link do strony na ktorej jest opisane w jaki sposob zrobic cos podobnego do tego co Ty chcesz miec na swojej stronie http://www.pajaczek.pl/modules.php?op=m ... cle&sid=96
Stig
Administrator

Post autor: Stig »

A ja bym Ci odradził stosowania zarówno ramek jak i tabel, a w zamian używania div'ów. Na tej stronie jest szczegółowo opisane jak uzyskać efekt podobny do poszukiwanego przez Ciebie.
ODPOWIEDZ