[pomoc] PHP w skrypcie JavaScript
[pomoc] PHP w skrypcie JavaScript
Można w środku skryptu Javascript dać skrypt PHP? Bo mam takie coś. funkcja napisana w PGP czytaj(); zczytuje mi z pliku kilka linijek. I teraz chce, żeby po kliknieciu na link, pod nim pojawiała mi się treść tych linijek. Czyli słowem, czy jest możliwośc przesyłu danych miedzy JavaScriptem i PHP?
Re: [pomoc] PHP w skrypcie JavaScript
Przesyłu danych pomiędzy? Raczej nie.
Ale generując kod javascript możesz wstawić do niego za pomocą php co tylko chcesz. Wykonując javascript możesz kogoś przenieść na strone z konkretnymi zmiennymi GET w linku.
Ale generując kod javascript możesz wstawić do niego za pomocą php co tylko chcesz. Wykonując javascript możesz kogoś przenieść na strone z konkretnymi zmiennymi GET w linku.
Re: [pomoc] PHP w skrypcie JavaScript
Jeśli chodzi ci o to, aby z pliku wczytać dane i podać je do skrytpu JS, to da się. Także da się przesyłać (np. za pomocą formularzy 'hidden') dane do skryptu PHP.
Przykład:
[php]
$plik = fopne("plik.txt","r");
$tresc = fread($plik, 100);
echo "<script type='text/javascript'>
document.write($tresc);
</script>";
[/php]
Powinno zadziałać. Można także tu zaprząść bazę danych i wszystko inne co chcesz - swoją drogą jest to bardzo ciekawe:-)
Powodzenia
PS. Nie sprawdzałem czy przykład działą, ale sądzę, że powinien [oczywiście jeśli w pliku coś jest i nie ma żadnaj literówki]
Przykład:
[php]
$plik = fopne("plik.txt","r");
$tresc = fread($plik, 100);
echo "<script type='text/javascript'>
document.write($tresc);
</script>";
[/php]
Powinno zadziałać. Można także tu zaprząść bazę danych i wszystko inne co chcesz - swoją drogą jest to bardzo ciekawe:-)
Powodzenia
PS. Nie sprawdzałem czy przykład działą, ale sądzę, że powinien [oczywiście jeśli w pliku coś jest i nie ma żadnaj literówki]