Jakie macie łącze?
Re: Jakie macie łącze?
Pozwole sobie wtrącić swoje 3 grosze. Ja mam stałe około 112-128 kbitów więc mega transfery odpadają. Z tego co słysze to niektórzy mają po 256 i płacą 56 zł a ja 74.90 (zdzierstwo). Lecz mieszkam na takim warszawskim zadupiu (tzw. Żyrardów), więc lepsze to niż nic.
128Kbps. Beeeee. Miałbym Neostrade ale na moim zadupiu nie podłanczają
. u TPSA więc cena znacie...
U mnie tez niema neostrady, a by się przydała. A najbardziej denerwujące jest to zę wszystko to takie kiepskie łacza są a neo jest szybka.
256 kb przez kablówkę tylko dla mnie

Moglbys powiedziec jaka to firma? Chcialbym zalozyc sobie takie lacze lecz nie wiem gdzie i kogo szukac.Dawid Kulbaka pisze:Teraz będzie o łączach do netuWięc sam posiadam satelitarny dostęp na poziomie 70kbps. Płace 50zł, jako, że mieszkam w domu jednorodzinnym. Wszydtko byłoby fajnie, tylko, że jestem bardzo niezadowlony. Mam baaardzo częste kłopoty z netem, złożyłem juz wypowiedzienie, taką reklamację i wymieniam na 256kbps za 69 u konkurencji, na szczęscie juz sprawdzone przeze mnie.
Pozdrawiam
LAN, 2mbit POLPAK + 1mbit DSL.. ogolnie bardzo ladnie to smiga.. nie ma limitow trasferu, wiec zyc nie umierac
- i to wszystko za 53zl / miech 
to powiedz gdzie mieszkasz i jak to mozliwe? (taki transfer to mażenie)
raczej marzenie.. ;] - gdzie mieszkam ? To chyb widac tuz pod moim awatarem ;P - a jesli Cie to interesuje, to jest to siec osiedlowa, lacza obsluguje firma.. transfery z netu / srednio 100-200kb/s, nawet jak serw slabszy.. baaaardzo rzadko transfer spada ponizej 50kbraf2001 pisze:to powiedz gdzie mieszkasz i jak to mozliwe? (taki transfer to mażenie)
Marzenie, ale znam ludzi którzy mają po 5 mb/s więc nie ma się czym podniecaćraf2001 pisze:to powiedz gdzie mieszkasz i jak to mozliwe? (taki transfer to mażenie)
to najlepiej zróbmy "poradnik domowy" pt.: "Właśne 5mb" i wszystko wszystkim się wyjaśni. A tak na serio jeżeli ja mam 112 kbp/s to co ja biedny moge począć w tym wolnym łączem. Chciałbym mieć neo ale to ile kasy, a niestety z nią krucho. tak ps. ja za 112-128 kbp/s płace 75 zeta a czytam że mają po 500 i płacą 50zł . Zdzierstwo!!!
eee tam zdzierstwo.. tak poprostu jest - znam ludzi, ktorzy placa za 128kbps bez zew. IP po 125zl - to jest dopiero zdzierstwo..
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
ja już po zmianie - 128 za 49zł (nie tak źle) chodzi przyjemnie, mam nadzieję, ze juz nie będzie probelmów 
-
budek vel. fu3ak
- Przelotem

128 za 125zł
PS: ide się powiesić
PS: ide się powiesić
3 mb ale tylko w teorii bo to osiedlowka ktora jest zaopatrzona w lacza CYFRONET i Futuro (jak ktos wie o jakie lacza chodzi to wie, ze nawet na 20 aktywnych osob takie polaczenie powinno smigac jak wiatrak podczas cyklonu >] ) odbiorcow jest - okolo 5-7 + jeszcze jakies 4, ale tranfery mam jakies 50 - 100 (raczej wiecej 50 niz 100 >] ). Slyszalem, ze jak ktos widzi z okna kominy elektrowni Łęg (Kraków) to moze podlaczyc sie satelitarnie to firmy ktora ma rezydencje blisko łęgu (nie pamietam nazwy - maja oni jeden z najszybszych kompow w polsce (taka szafa...) i jak ktos by pociagnal do nich swiatlowod to spokojnie mialby ok 20 Mb/s i to pewnie bardzo tanio) ale nie wiem o tym duzo. moze ktos slyszal?, jakies linki bylyby pomocne