[Strona] www.radexon.pl

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
radexon

[Strona] www.radexon.pl

Post autor: radexon »

Siemka :)

Moja stronka do oceny:

www.radexon.pl

Zajmuję się tworzeniem stron,nie miałem jakoś duzo zleceń ale chce zaistnieć na rynku wembasterów :P

I proszę o uwagi co do strony,i też to co byście zmienili na niej.

Z góry dzięki :) pozdro
Hawk
Przelotem
Przelotem

Re: [Strona] www.radexon.pl

Post autor: Hawk »

Na poczatek bedzie zlosliwie:
Oto nasza cennik
Modernizacja istniejących stron ; zmiana treści, grafiki , instalajacja nowych elementów
Cos takiego http://validator.w3.org/check?uri=http% ... index.html IMHO dyskwalifikuje cie jako powaznego webmastera.

Co do strony, podoba mi sie top natomiast pozostale elementy skladowe juz nie za bardzo. Moze pomyslisz jak bardziej zintegrowac top z reszta strony :?:
radexon

Dzieki za ocenę :)

A co masz na myśli integracji TOP z resztą ?mógłbyś coś zasugerować :P

A za poprawianie błędów się już zabieram (bo nawet tych tekstowych nie zauważyłem :P co za as ze mnie :D )
Hawk
Przelotem
Przelotem

Post autor: Hawk »

radexon pisze:A co masz na myśli integracji TOP z resztą ?
Cos mniej wiecej takiego jak na http://www.poligon.info.pl/, zeby top i strona stanowila calosc.
Dawid Pytel
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Dawid Pytel »

Co to znaczy "30-dniowa gwarancja" w przypadku stron www? :)

Czy design na strone http://naprawaurzadzen.glt.pl/ zostal zakupiony czy moze sciagniety z P2P?
radexon

szablon był sciagniety w jakies paczce plików szablonów darmowych ( tzn tak pisało :P ) bo nigdzie go płatnego nie widziałem :)

A 30 dniowa gwarancja to mam na myśli ze w ciagu tych 30 dni klient moze wnieśc wszelkie zmiany, które zrobie za darmo :)
viraptor
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Post autor: viraptor »

1. Proponuje zmienić ten obrazek na głównej... np. na inną część klawiatury. To co jest, jak bym nie patrzył, czytane od lewej daje Y*H*U*J (nawet nie mogę napisać bez gwiazdek, bo od razu jest cenzura). Drobnostka, a jednak RTFG już by takiego wrażenia nie sprawiało.

2.
Opieka nad stronami
Naprawa komputerów ( możliwy dojazd do klienta )
Cięcie gotowej grafiki
Ściąganie blokady SIM-LOCK z telefonów NOKIA , LG , NEC
dekodowanie radiodobiorników samochodowych
Tworzenie szablonów wizytówek
No super, a w poczekalni można zamówić strzyżenie? Nie chciałbym strony od firmy, która ma taki rozstrzał zadań.

3. Tyły komputerów wyglądają ładniej od przodów komputerów tylko dla serwisantów... "Normalni" użytkownicy wolą nie mieć z tamtą stroną nic wspólnego (to na temat stopki).
radexon

1.Z tą klawą to masz rację w sumie :P

2.Z tym drugim to tak pół na pół się zgadzam :) bo rzeczywiście niektórzy lubią rzeczywiscie konkretną oferte a nie poszerzoną o pierdoły :D

3.A to trzecie to zostawię no chyba ze jakis fajny obrazek zmontuje z przednich komputerów to zmienie :P

Dzięki za uwagi szczere :) bo takie lubie :) pozdro 600
Stig
Administrator

Post autor: Stig »

Prośba o ocenę strony firmy (?), zajmującej się tworzeniem stron internetowych, skusiło mnie do wyrażenia własnej krytyki, której dawno publicznie nie udzielałem. A więc:

Grafika
Graficznie strona IMHO prezentuje się niezbyt ciekawie. Najbardziej razi mnie brak spójności kolorystycznej layoutu - wykorzystanie wielu różnych kolorów (jasny brąz, zółć, pomarańcz, jaskrawy błękit, seledyn). Także schludność wykorzystanej grafiki (spłaszczone zdjęcia biuro na dole głównej strony, "ikony" w dziale Kontakt, widoczne ślady kompresji grafiki na stronie głównej, nienaturlane obcięcie dolnego zdjęcia w poddziałach witryny) budzi we mnie pewne zastrzeżenia.

Użytkowość
Dziw bierze, że w przypadku, gdy strona główna powinna zawierać jak największy wachlarz użytecznych informacji, na Twojej witrynie ta bezcenna powierzchnia jest marnotrawiona (polecam artykuł "Home Page Goals" autorstwa Dereka Powazka z ALA). Przypadkowemu użytkownikowi może zająć kilka dłuższych chwil, zanim zorientuje się jaką tematykę porusza witryna. Moją (negatywną) uwagę skupia nazewnictwo działów witryny zastosowane w górnym (i jedynym) menu. Znaną konwencją jest nazywanie strony głównej po imieniu, a nie Start. Także dwuczłonowa nazwa Nasza oferta na tle innych nazw w menu prezentuje się dość nietypowo. "Gdy oznaczamy kilka działów, których nazwy będą widoczne obok siebie na pasku nawigacyjnym, ich nazwy powinny być konsekwentie dobrane. W idealnym przypadku nazwy lub frazy powinny mieć taką samą liczbę słów" (za: "Serwisy WWW. Projektowanie, tworzenie i zarządzanie", June Cohen, Helion 2003, str. 136). Zastosowane tytuły stron nie pozwalają w najlepszy sposób nawigować się po stronie. Proponowałbym także zastanowić się nad sensownością istnienia forum.

Technikalia
Tu niestety też serwis nie błyszczy. Niepoprawne wykorzystanie tabel, używanie obrazków pozycjonujących oraz brak stosowania alternatywnych odpowiedników tekstowych dla grafik negatywnie wpływa na poziom dostępności strony. Brak semantyki i oddzielenia warstw tylko pogłebiają ten stan. Oprócz tego strona ma 10 błędów składniowych, a w nowoczesnych przeglądarkach możemy ujrzeć nietypowe przerwy w grafikach.

Reasumując, stwierdzam, że, jak na witrynę firmy tworzącej strony internetowe, prezentuję się oba słabo. Proponuję przejrzeć się innym tego typu stronom (np. helldesign.pl czy merix.com.pl) wyciągnąć wnioski i zacząć od nowa.
radexon pisze:szablon był sciagniety w jakies paczce plików szablonów darmowych ( tzn tak pisało :P ) bo nigdzie go płatnego nie widziałem :)
To dlaczego prezentujesz ten szablon jako swoją pracę?
radexon

Dzięki za dluga i wyczerpująca wypowiedź :) błędy składniowe w kodzie poprawiam juz powoli :) narazie 1 strona :P

Co do grafiki to zalezy jak co komu leży bo w większości spotkałem sie z opinią pół na pół i troche dało mi to rzeczywiscie do zastanowienia po Twojej wypowiedzi:)

W weeekend usiądę porzadnie i dopieszczę strone i poprawię to co trzeba :D
azotox_o
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: azotox_o »

to jest wasza ostatnia realizacja ? :| :|
http://naprawaurzadzen.glt.pl

chyba wam sie linki pomyliły :]
Stig
Administrator

Post autor: Stig »

azotox_o pisze:to jest wasza ostatnia realizacja ? :| :|
http://naprawaurzadzen.glt.pl

chyba wam sie linki pomyliły :]
Ten problem był już poruszany, ale chyba nie zakończony. radexon stwierdził iż:
radexon pisze:szablon był sciagniety w jakies paczce plików szablonów darmowych ( tzn tak pisało :P ) bo nigdzie go płatnego nie widziałem :)
ale na moje pytanie, dlaczego więc prezentuje tę stronę jako swoją pracę już nie odpowiedział :|
radexon

Strona jest wrzucona na moim serwerze jak narazie .A projekt po prostu przerobiony tzn szablon flash wiec calkiem mojego autorstwa nie jest ale na licencji FREEWARe szablon :) wiec nie był buchniety gdzieś tam z płatnych stron.
ODPOWIEDZ