HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
Witam,
Od niedawna robię w DIV'ach i dochodzę do takiego wniosku, że jest dużo trudniej zrobić stronę na samych DIV'ach. Jak strona jest "prosta" to i owszem DIV'y są fajne. Jednak jak jest dużo dynamicznego tekstu to zapanowanie nad tym jest ogromnym wysiłkiem. Dodatkowo żeby strona wyglądała w każdej przeglądarce dokładnie tak samo, to, pewnie to graniczy z cudem, albo wieeeeeeeeloma godzinami przesiedzianymi nad stroną i na forach. To była taka mała dygrsja
Mam taki problem: jest DIV o określonej szerokośći i wysokości. Tło jest .jpg repeat -y Mam też obrazek w jpg o takiej samej szerokośći co DIV i nie mogę go za cholere umieścić na samym spodzie DIV'a Może jakieś sugestie ?
Pozdrawiam
RaN
Witam,
dziękuję za odpowiedź. To działa jak najbardziej. Tylko czy umieszczanie DIV'ów w DIV'ach to dobre rozwiązanie ? Później jest pełno DIV'ów i zaczyna się robić coś w stylu tabelek. Pełno TABLE, TR i TD.
Może połączenie Tabelek z DIV'ami to dobre rozwiązenie ? to pytanie już nie dotyczy ww. problemu, tylko tak ogólnie pytam.
Zastosowanie na stronie samych elementów div, na dodatek w niewyobrażalnych ilościach jest prawie równie złym rozwiązaniem co tworzenie układu na tabelkach. Należy ograniczać ilość użytych elementów i możliwie stosować ich najszerszy wachlarz, tak aby do każdego zadania przydzielić jak najbardziej odpowiedni znaczników, i aby każdy znacznik użyty był do przeznaczonego mu zadania (to skrótowa zasada semantyki). Oczywiście, połączenie tabelek z innymi elementami jest jak najbardziej poprawne, ale tylko wtedy, gdy owe tabele służą do przekazywania danych tabelarycznych.