Podstrony

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
Papub

Podstrony

Post autor: Papub »

Witam
Może ktoś mi w końcu wytłumaczy jak stworzyć podstrony we flashy i jak przypisać je do danego przycisku. Bo nigdzie nie jest napisane a wszyscy odsyłają mnie do helpu który jest po angielsku :-) Prosze o pomoc
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Re: Podstrony

Post autor: Marek_bf »

Witam
Wsadzasz pod strony do kolejnych klatek i po naciśnięciu konkretnego buttona przechodzisz do kolejnych klatek [gotoAndStop("numer lub etykieta klatki");]
Lub ładujesz zewnętrzne swf za pomocą komendy loadMovie();

Zapoznaj się z regulaminem i pisz poprawnie tematy, ten również możesz poprawić.

http://forum.webinside.pl/viewtopic.php?t=8910
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Podstroi nie powinno się wstawiać do przycisków. Za pomocą przycisków należy sterować widocznością podstroi na scenie.
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Szukaj na forum:
http://forum.webinside.pl/viewtopic.php ... ght=#23928
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Niestety jest to najprostszy przykład, jaki może być, nie ma sensu tłumaczyć tego punkt po punkcie, to nie jest tutorial. Jeżeli masz trudności ze zrozumieniem tego przykładu musisz podszlifować podstawy.
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

No wiesz, żartujesz chyba. A co jest w podanym przykładzie? Ciężko go przerobić?
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Nie wiem, w jaki sposób treść wyświetlasz, ale przeprowadź proces odwrotny to powinna zniknąć ;)
ODPOWIEDZ