Link - uruchamiany automatycznie plik .exe lub inny

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
santy131313

Link - uruchamiany automatycznie plik .exe lub inny

Post autor: santy131313 »

Witam.
Mam pytanie czy da się zrobić by dając komuś link z plikiem .exe lub innym dla osoby, która kliknie w niego otworzył się automatycznie, bez głopiego okna ~ "czy chcesz ściągnać plik lub gdzie go zapisać" ??

Jeśli tak, to jak to się robi ??
Hawk
Przelotem
Przelotem

Re: Link - uruchamiany automatycznie plik .exe lub inny

Post autor: Hawk »

Czyżby następny "chakier"?
santy131313

Re: Link - uruchamiany automatycznie plik .exe lub inny

Post autor: santy131313 »

Hawk pisze:Czyżby następny "chakier"?
Nie "chakier" :wink:

Pytam z ciekawości, głowiłem się nad tym i nie moge do tego dojść.

Słyszałem że jest to łatwiejsze do zrobienia w PHP, ale wolał bym wiedzieć jak to się robi w HTML.
123456
Zaczyna działać
Zaczyna działać

...

Post autor: 123456 »

Pytam z ciekawości, głowiłem się nad tym i nie moge do tego dojść.
Łatwiej zapytac google :?

A tak w ogole to pliki exe moga byc uruchamiane zazwyczaj tylko na serwerze jako skrypty CGI lub odpowiednim poleceniem w PHP, ktore znajdziesz w manualu PHP ale to jest niebezpieczne dla serwera, poniewaz czesto niedoswiadczony programista nie zabezpieczy odpowiednio skryptu wywolujacego i z serwerem mozna sie pozegnac.

Ale zakladam, ze chodzi o trojany i atak ze strony internetowej. :roll: Przegladarka nie pozwoli na uruchomienie pliku wykonywalnego "standardowymi metodami" chyba ze uzywasz IE, wtedy wszystko jest mozliwe. Generalnie nie widze potrzeby uruchamiania pliku exe czy innego wykonywalnego bez wiedzy uzytkownika i nie radze tego robic bo zawsze znajdzie sie ktos lepszy i Cie udupi.
ODPOWIEDZ