jak obsadzić stronę zrobioną we Flashu na serwer = pomocy!!!
-
maksior666
Witam!!! Mam pewien problem. Otóż zrobiłem stronę we Flashu i jest gotowa do założenia na serwer lecz za każdym razem gdy próbuje wejść na adres to pojawia mi się błąd a czasami nawet strona nie załadowywuje się do końca...
Kiedyś zakładałem stronę w HTML-u ze stylem css i wszystko wyszło ok a tu niespodzianka...!!
Proszę o pomoc!!!!!!! 
Re: jak obsadzić stronę zrobioną we Flashu na serwer = pomocy!!!
Podaj jaki masz kod źródłowy pliku HTML / PHP
-
maksior666
Jestem początkowy więc nie za bardzo wiem co i jak
Jak już zrobiłem stronę to we Flashu 5 to wybrałem opcję "Publish" i on przekonwertował mi na HTML w tym samym folderze co znajdowała się stronka we Flashu. Gdy włacze to wszystko działa, wrzucę na serwer i włącze stronę prosto z serwera(jak jest otwarte w ftp) to też działa a jak chce wejść zewnętrznie wpisując normalnie adres strony to nie chce się załadować albo błąd wyskakuje. zmieniałem już nazwę na php itp. i nic. Nie bardzo się znam na tym wszystkim
nawet już nie pamiętam co to jest kod źródłowy 
Najprościej jak podasz link.
Otwierasz plik *.html ? Sorry za takie pytanie, ale skoro nie wiesz co to jest kod źródłowy to wszystkiego idzie się spodziewać.
Aha kod źródłowy to zawartość pliku *.html (w tym przypadku)
Otwierasz plik *.html ? Sorry za takie pytanie, ale skoro nie wiesz co to jest kod źródłowy to wszystkiego idzie się spodziewać.
Aha kod źródłowy to zawartość pliku *.html (w tym przypadku)
to ja pójde na całość
swf wrzuciłeś na serwer?
tak sobie pomyślałem, a że nowy rok ... wszystko jest możliwe
swf wrzuciłeś na serwer?
tak sobie pomyślałem, a że nowy rok ... wszystko jest możliwe
-
maksior666
ok, teraz działa!!:) podpisałem .html jako "index.html" i wrzuciłem plik .swf:) a teraz następny problem. A mianowicie zrobiłem takie jakby powitanie na początku(to już wrzuciłem na serwer) z przyciskiem do głównej strony i na ogół działa ale jak próbuje wrzucić tą główną stronkę to wyskakuje mi w połowie :
"Wystąpił błąd podczas kopiowania pliku na serwer FTP. Upewnij się, czy masz uprawnienie do umieszczania plików na tym serwerze.
Szczegóły:
200 Type set to I
200 PORT command successul
150 Opening BINARY mode data connection for (tutaj nazwa strony).swf
552 Transfer aborted. Disk quota exceeded"
A plik .swf ma około jakieś 7,5MB , może za duży i dlatego????
"Wystąpił błąd podczas kopiowania pliku na serwer FTP. Upewnij się, czy masz uprawnienie do umieszczania plików na tym serwerze.
Szczegóły:
200 Type set to I
200 PORT command successul
150 Opening BINARY mode data connection for (tutaj nazwa strony).swf
552 Transfer aborted. Disk quota exceeded"
A plik .swf ma około jakieś 7,5MB , może za duży i dlatego????
Pewnie tak, może są jakieś ograniczenia wielkości maksymalnej jednego pliku, jak masz to na jakimś darmowym serwerze to bardzo prawdopodobne.
-
maksior666
No właśnie przeczytałem że ograniczenie jest na 2MB na plik:( da się jakoś podzielić taką stronke?????
Jasne, że da się podzielić 
Musisz zrobić sobie 1 stronę załóżmy z menu i zostawić miejsce na treść. później w osobnym pliku Flash'a tworzysz treść jednej strony i w głównej stronie ładujesz ją poprzez kliknięcie buttona. Tak z każdą podstroną. Jak masz duże obrazki to najlepiej też je ładuj z zewnętrznych plików (*.jpg; *.gif; etc.)
Musisz zrobić sobie 1 stronę załóżmy z menu i zostawić miejsce na treść. później w osobnym pliku Flash'a tworzysz treść jednej strony i w głównej stronie ładujesz ją poprzez kliknięcie buttona. Tak z każdą podstroną. Jak masz duże obrazki to najlepiej też je ładuj z zewnętrznych plików (*.jpg; *.gif; etc.)