Witajcie siedzialem swego czasu we flashu 5 teraz nadeszla era f8 jest git robilem wczesniej pare stronek jednakze to nie to do czego zawsze chcialem osiagnac .....
Pytania
1 jak zrobic szkielet psa tzn. mam np obrazek i jak z niego wyciagnac szkielet kontury potrzebne jest mi to do proloadera zeby obracal sie wokol wlasnej osi
2 Chce zmastrowac jakas fajna postac np. pies we flashu jest ciezko przynajmniej dla mnie narysowac psa zeby jeszcze ladnie wygladal... jaki program jest niezbedny zeby uzyskac fajne efekty graficzne jednym slowem slabo maluje myszka
3 Nie raz widze fajny naglowek na stronie polaczenie kilku obrazkow cienie itp chodzi mi o montarz graficzny wiem ze we flashu mozna cos takiego zrobic ale ogolnie chodzi mi o to z jakich dodatkowych programow korzystacie wy webdiseinerzy ?
Ps. ja obecnie korzystam tylko z flasha? a wy?
flash8 kilka pytan Świezak
Re: flash8 kilka pytan Świezak
Witaj
1. Odrysować (wymodelować) w programie 3D - Blender, Canvas, Max, Cinema, Maya, Swift, - zrobić animację obrotu, wyrenderować do obrazków lub filmu i zaimportować do Flasha. I z miejsca sens takiego preloadera upada, gdyż będzie on miał kilkadziesiąt a raczej kilkaset KB.
2. Kupić tablet
3. VirtualDub, Adobe Premiere, Adobe After Effect
P.S. My również.
1. Odrysować (wymodelować) w programie 3D - Blender, Canvas, Max, Cinema, Maya, Swift, - zrobić animację obrotu, wyrenderować do obrazków lub filmu i zaimportować do Flasha. I z miejsca sens takiego preloadera upada, gdyż będzie on miał kilkadziesiąt a raczej kilkaset KB.
2. Kupić tablet
3. VirtualDub, Adobe Premiere, Adobe After Effect
P.S. My również.
dzieki za wypowiedz ...a czy na tym forum .. mozna liczyc na jakies linki ....albo informacje skad mozna pobrac te programy jednym slowem czy te forum jest na tyle przyjazne ze uzytkownicy dziela sie swoimi zasobami ... tzn czy jest szansa ze podacie jakies linki do tych programow co mi przedstawiles nie mowie o wszystkich taki najbardziej uzyteczny. Moj warez chwilowo wygasl ... zmiana serwera dlatego wychodze do was z takim pytaniem... .dzieki wielkie i strzala --> 
Wszystkie programy Adobe możesz pobrać z ich strony jako wersje Trial na 30 dni.
http://www.adobe.com/downloads/
Poszukaj odpowiadającego Ci programu i wypróbuj. Jak Ci się spodoba i będziesz chciał coś zrobić to kup.
http://www.adobe.com/downloads/
Poszukaj odpowiadającego Ci programu i wypróbuj. Jak Ci się spodoba i będziesz chciał coś zrobić to kup.
ty wiesz co jakbym chcial linki do traila to bym sobie poradzil (dzieki za checi) a co do kupna to wiesz co za drogi gips dla mnie zeby inwestowac w takie rzeczy jak narazie moze z czasem ..... chodzi mi raczej o wersje CRACK ;D 
Słuchaj, dzieciaku. To nie jest forum warezowe i nikt tutaj żadnej pigułki Ci nie da, co najwyżej jeszcze przez swoją ignorancję możesz narobić sobie kłopotu. Albo zacznij myśleć i zachowywać się zgodnie z regulaminem Forum albo znajdź sobie inne Forum.
Regulamin
Czytaj: II. Zasady użytkowania forum. Punkt 2. Par. 3
Regulamin
Czytaj: II. Zasady użytkowania forum. Punkt 2. Par. 3