Błąd po exporcie do HTML

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
chris_ryu
Nowy
Nowy

Błąd po exporcie do HTML

Post autor: chris_ryu »

Problem jest taki:
Mam stronę www wykonaną w pełni we flashu. w 11 klatce o nazwie Galeria znajduje się loader, który ładuje zewnętrznego swf'a z galerią. Galeria jest do przejrzenia tutaj( plików do ładowania nie daję po to nie ma znaczenia). Po prostu jest tam movie clip, który ładuje jpg'i kolejno tak jak klatki lecą. Przejdę do rzeczy... Gdy uruchomię swf z galerią( tak po prostu) wszystko się ładnie ładuje i działa. Jak uruchomię swf z stroną www i w nim loader odpali galerię też działa. NATOMIAST jak uruchomię plik html( publishowany) ze stroną www( normalnie działa) przejdę do zakładki Galeria, to normalnie się ona otworzy, ale movie clip NIE IMPORTUJE OBRAZKÓW!!! Czy ktoś jest w stanie stwierdzić, co może to powodować( chociaż jakaś sugestia, to przejrzę dokładnie sugerowane miejsce mojego błędu). Oczekuję odpowiedzi

Pozdrawiam
Krzysiek
Ostatnio zmieniony wt mar 13, 2007 7:52 pm przez chris_ryu, łącznie zmieniany 2 razy.
D-Tritus
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Błąd po exporcie do HTML

Post autor: D-Tritus »

Witam,
Spróbuj wstawić obiekt Flasha ręcznie do pliku HTML, a nie poprzez publikację w programie. Nie jestem pewien czy pomoże, ale miałem coś podobnego i poskutkowało.
chris_ryu
Nowy
Nowy

Nadal nie pomaga. W ogole sama galeria po exporcie do HTML( ta do ktorej dalem link) nie dziala. Pomocy! Musze to miec naprawione do dzis wieczorem! Co ja mam zrobic?! Prosze niech mi ktos pomoze
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

Zacznij od początku. Jeżeli w ponad tysiącu klatek wstawiasz jeden kod to znaczy, ze wszystko jest źle.
chris_ryu
Nowy
Nowy

Marku, wstawiłem wcześniej tyle klatek, gdyż miało wstępnie być tyle zdjęć. Spójrz jeszcze raz na tę galerię( ZAAKTUALIZOWAŁEM LINK) i powiedz mi co tam moze powodowac blad w HTML. Moze Tobie sie uda odpowiednio exportowac?
chris_ryu
Nowy
Nowy

Juz nie ma problemu :D Zrobilem najglupszy z mozliwych bledoww sciezce niepotrzebnego "/" napisalem
"/img/"+i+".jpg"
a zrobilem:
"img/"+i+".jpg"
I działa!!! :)
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

Nawet na 24 klatkach ten sam kod to jedna wielka kopa. Zacznij od początku, używaj funkcji.

Tak naprawdę taka aplikacja mająca zależne powiązanie pomiędzy ilością klatek a ilością wczytywanych plików jest z programistycznego punktu widzenia, kamieniem łupanym. To wszystko można zrobić niezaleśnie, w jednej klatce.
chris_ryu
Nowy
Nowy

Mam tego świadomość, ale niestety uczę się po trochu i to o czym mówisz wykracza poza moje możliwości. Aczkolwiek byłoby mi miło i byłbym wdzięczny jakbyś przedstawił mi takie roziązanie odnośnie mojej galerii.
ODPOWIEDZ