Witam, chciałbym Was prosić o wycene strony firmowej. Zawiera ona:
- intro i nagłowek we Flashu
- 5 podstron (w tym galeria i formularz kontaktowy)
- ciekawą szate graficzną
- strona jest napisana w HTML (zastanawiam się nad PHP)
1. Ile zaproponować zleceniodawcy za tą strone ?
2. Ile zaproponować zleceniodawcy za tą strone jak bym ją przerobił na PHP ?
Wiem, że jest już temat o cenach stron www, ale tam nie ma konkretnej odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Wycena strony firmowej.
Re: Wycena strony firmowej.
Patrząc na to, co napisałeś, podejrzewam, iż masz bardzo malutkie pojęcie o webmasteringu i póki co, nie powinieneś oferować płatnych usług tylko szlifować warsztat.Sanchez pisze: - strona jest napisana w HTML (zastanawiam się nad PHP)...
... Ile zaproponować zleceniodawcy za tą strone jak bym ją przerobił na PHP ?...
Wracając do wyceny projektu, nie da się tego zrobić na podstawie informacji, które podałeś. Intro i nagłówek we Flashu, może to być wielka kopa z kilkoma latającymi, byle jak, literkami albo super zorganizowana wizualizacja 3D wsparta niemałą interaktywnościa.
5 podstron też nic nie mówi, wszystko zależy od ich zawartości.
W każdym razie ja gdybym widział takie zapytanie kogoś, u kogo stronę zamówiłem, uciekłbym od tego zleceniobiorcy jak najdalej. Wykazujesz tutaj elementarny brak wiedzy w temacie, na którym chcesz zarabiać pieniądze.
-
Sanchez
Marek_bf dzięki za opinie, chyba jednak wróce do szlifu moich umiejętności. 
Sposobów wyceny jest wiele i wiele czynników wpływa na końcową cenę projektu. Nikt za Ciebie tego nie wyceni bo ty sam wiesz ile czasu Ci to zajmie.
No i pozostaje jeszcze kwestia ile za godzinę - to już zależy od jakości Twoich usług i doświadczenia.
Tak czy inaczej sam musisz to wycenić bo to jest sprawa indywidualna.
No i pozostaje jeszcze kwestia ile za godzinę - to już zależy od jakości Twoich usług i doświadczenia.
Tak czy inaczej sam musisz to wycenić bo to jest sprawa indywidualna.