[html] zagnieżdzona tabelka w tabelce przesuwa stronę w lewo

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
Cytrus

[html] zagnieżdzona tabelka w tabelce przesuwa stronę w lewo

Post autor: Cytrus »

Jestem w trakcie robienia stronki z 4 odsyłaczami. 2 z nich prowadzą do stron na których zagnieżdżona w layaot'cie jest tabelka i właśnie te strony z tabelkami są przesunięte w lewo w stosunku do 2 stron bez tabelki. Kiedy usuwam całkiem tabelkę, strony pojawiają się równo w tym samym miejscu, więc chodzi o tabelkę, ale raczej z niej nie zrezygnuję.
Jeśli będzie trzeba to mogę pokazać layout w rarze
Pozdrawiam
egzemplarz
Nowy
Nowy

Re: [html] zagnieżdzona tabelka w tabelce przesuwa stronę w lewo

Post autor: egzemplarz »

Pokaż layout ;).
Cytrus

http://s004.wyslijto.pl/?file_id=23248803052377687200

Proszę
Zauważyłem taką zależność że strony z działem "publikacje" i "fotogaleria" przesuwają się względem innych stron wtedy, kiedy tabelka w nich ma więcej niż 2 komórki w pionie. Mam na myśłi tą tabelkę w kórej są czarne miejsca na zdjęcia. Nie wiem dlaczego tak się dzieje i jak to naprawić. Pozdrawiam
Grucha666

Post autor: Grucha666 »

Mi tam wszystko chodzi poprawnie. Wszystkie 4 strony są idealnie wysrodkowane, jedyne "ruchy" jakie można zaobserwować wynikają z pojawienia się suwaka po prawej.
Cytrus

może używasz Internet explorera? bo w nim rzeczywiście jest wszystko równo, gorzej z firefoxem i operą :(
Cytrus

hmm właśnie o te ruchy chodzi. Przedłużyłem stronę "o nas" i też strona zaczęła się przesuwać gdy pojawił się suwak. Masz rację Grucha666, to ma związek z pojawieniem się suwaka po prawej. Czyli tak może zostać? czy trzeba jakoś takim rzeczom zaradzać?
HaWaJ
Nowy
Nowy

Post autor: HaWaJ »

Oczywiście, że zaradzać ! Strona po prostu jest źle wyśrodkowana i pewnie bajzel w kodzie. Spróbuj jakoś "wpisać" i wyśrodkować całość w jedną tabelę.
ODPOWIEDZ