Witam
Mam pytanie. Jestem w trakcie tworzenia serwisu internetowego i chciałbym pewną jego część udostepniać po wysłaniu sms-a. Tutaj właśnie mam dylemat. Nie jestem zbyt biegły w php, ale wpadłem na tako oto pomysł. Mając na stronie kilkadziesiąt galerii chciałbym utworzyć odpowiedni skrypt sprawdzający ważność kodu dla każdej z galerii z osobna. W tym miejscu pojawia się problem. Mianowicie czy jak osadzę skrypt w każdej z galerii z osobna czy użytkownik po wykupieniu kodu (wysłanie wiadomości sms) nie będzie miał problemów z wejście do pozostałych galerii.
Wiem jak przerobić skrypty ale nie wiem czy ta metoda zadziała.
Mam nadzieję, że dostane jakąś odpowiedź.
PHP sprawdzanie ważności kodu
Re: PHP sprawdzanie ważności kodu
Nie lepiej w bazie trzymać id kodu, id usera oraz czas wygaśniecia i sprawdzać czy czas nie wygasł? Jeśli wygasł to usuwasz ten rekord z tabeli a kod oznaczasz jako zużyty/ew. usuwasz
Może rozwiązanie byłoby lepsze, ale ja za grosz nie znam się na bazach danych, a moja wiedza na temat php też jest ograniczona. Nie mam zbytnio czasu na studiowanie książek, a nie znalazłem jeszcze dobrego kursu.
Więc jak wiesz jak to zrobić mógłbyś mi pomóc. Byłbym wdzięczny.
Więc jak wiesz jak to zrobić mógłbyś mi pomóc. Byłbym wdzięczny.
Napisałem Ci moją ideę, Twoja mi nie przypadła do gustu. Jak będziesz miał konkretny problem to pomogę, ale kodu nie piszę ( chyba, że zlecasz mi to ).
pzdr.
pzdr.