Jak stworzyc serwis społecznosciowy

Tematy, które tyczą się webmasterstwa, a nie pasują do konkretnych działów.
Hoog

Jak stworzyc serwis społecznosciowy

Post autor: Hoog »

Witam wszystkich!

Pisze prace magisterską i chce stworzyc system społecznosciowy. Był bym wdzięczny za informacje od czego zacząc i jakich nazędzi uzyc. Myślałem zeby zacząc o Apach'a i php-Nuke.

Będze wdzięczny za informacje.

Pozdrawiam
Łukasz
Grzegorz Komsta
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Re: Jak stworzyc serwis społecznosciowy

Post autor: Grzegorz Komsta »

Zacząć trzeba od pomysłu na taki serwis, bo robienie tego dla zasady nie ma sensu. Co do języków to zacznij od podstaw (chyba, że te już znasz), a potem przejdziesz do bardziej zaawansowanych tematów.

PHP-Nuke to system CMS, więc na tym nie oprzesz serwisu społecznościowego.
Hoog

Witam

Dzięki za odpowiedź. Jak mógł byś mi powiedziec od jakich technologi, bądź języków mam zacząć. Podstawy już znam. Był bym wdzięczny jak napisał byś mi krok po kroku jak go stworzyć. Może jest gotowy system portalowy, który można wykożystac?

Pozdrawiam Łukasz
Mateusz Bogolubow
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Post autor: Mateusz Bogolubow »

Może mógłbyś zdradzić temat pracy? Bo nie wiemy czy przedmiotem pracy jest projekt i implementacja takiego serwisu czy jego fenomen itp...
Grzegorz Komsta
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Komsta »

Tak jak napisałem wcześniej tworzenie serwisu społecznościowego na gotowym systemie portalowym to nieporozumienie, bo aby taki serwis odniósł sukces musi oferować unikalne funkcje, a tych nie zaoferujesz budując to na którymś z popularnych systemów CMS.

Najlepiej jest takie coś budować od podstaw, według wcześniej określonego planu.

Zajrzyj do zbiorów Webinside. Znajdziesz tam wiele artykułów, które będą pomocne w nauce.
Hoog

W pracy Ogólnie chodzi o projekt i implementacje serwisu społecznosciowego. Tylko mam problem od czego zacząc. od stronki w php czy uzyc innego nazędzia.
ODPOWIEDZ