Mało płynnie

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
waz_2000
Nowy
Nowy

Mało płynnie

Post autor: waz_2000 »

Dlaczego przemieszczający się tekst czy jakiś obrazek po scenie robi to nie płynnie?? Napis jakby skakał po 1px albo coś takiego. Ale przecież nie raz widziałem mc gdzie płynnie wpada na scene napis zwalnia i opuszcza scene, może to nie flash??
Fistach
Przelotem
Przelotem

Re: Mało płynnie

Post autor: Fistach »

1) zlaanimacja czyli klatki kolejne w calosci nie tworza ruchu
2) za malo fpsow - minim to 24 a najlepiej uzywac 30 ( chyba ze robisz cos co ma byc transmotowane w tv to standardowa ilosc 24 trzeba uzyc )
waz_2000
Nowy
Nowy

chce żeby napis wjechał zatrzymał się i odleciał.
Wstawiam tekst niech 30 klatek na sekunde.
Robie create motion tween i 50 klatek no i leci ale robią się jakieś załamania w połowie filmu jakoś ten napis się deformuje.
Fistach
Przelotem
Przelotem

nie wiem jak to robisz
po prosty KLIK

Pzd
Fistach
waz_2000
Nowy
Nowy

coś mi świta. Ale po co ta maska?? i ten napis to robiłeś we flash jakąś czcionką czy to jest zewnętrzna grafika??
Fistach
Przelotem
Przelotem

maska tylko po te zeby napis byl widoczny na danym obszarze, nie ma nic wspólnego z samym ruchem. A czcionka była niestandardowa i żeby byla taka jak sobie wybrałem przerobiłem ją na wektorówke. Zkup sie na warstwie gdzie jest mc z tekstem.
ODPOWIEDZ