Prosta galeria

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
Larry99

Prosta galeria

Post autor: Larry99 »

Witam,
chciałbym zrobić prostą galerię tzn. po kliknięciu na miniaturkę w wyznaczonym miejscu pojawia się duże zdjęcie. Przeczytałem kilka tematów o galeriach i przejrzałem sporo tutoriali ale praktycznie we wszystkich są opisane galerie gdzie miniaturki są przewijane w pasku albo duże zdjęcia się przewijają co komplikuje mi zrozumienie. Ja bym chciał mieć miniaturki poukładane w kilu rzędach. Wiem, że każdą miniaturkę muszę zamienić na button tylko nie wiem co dalej. Czy do każdego buttona muszę przypisać mc z dużym zdjęciem? Jeśli tak to czy funkcja "onrelease" będzie do tego odpowiednia?
Dodam tylko, że to nie będzie duża galeria, jakieś kilkanaście zdjęć, więc chyba nie trzeba będzie dynamicznie ładować fotek.

Pzdr.
Larry99
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

galeria

Post autor: Marek_bf »

1
2
3
Larry99

Re: Prosta galeria

Post autor: Larry99 »

Dzięki, ale ja przejrzałem tylko 1 pierwszy przykład, bo mogę używać tylko flasha mx (mam W98). Jeśli miałbyś coś podobnego do tego 3 przykładu tylko w wersji mx to byłbym wdzięczny. Jeśli nie to i tak dzięki.
Pzdr.
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Re: Prosta galeria

Post autor: Marek_bf »

To chociaż zainstaluj sobie MX 2004.
ODPOWIEDZ