[www] team-buying.com

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
palusz
Kontakt:

[www] team-buying.com

Post autor: palusz »

www.team-buying.com - jest to "tablica" ogłoszeń, na której ludzie chcący kupić pewien przedmiot, będą mogli skrzyknąć się w grupkę mogącą ponegocjować ze sklepami w celu uzyskania rabatów.

Wykonanie w oparciu o joomla. Prosiłbym o opinie na temat wyglądu i funkcjonalności serwisu. Czy uważacie, że tego typu serwis ma szansę zdobyć popularność?
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Re: [www] team-buying.com

Post autor: Marek_bf »

Pomysł dobry tylko, jaka będzie weryfikacja?
Przykład.
Jasio chce mieć telewizor LCD 42’. Zakłada sobie 30 lipnych kont na nieistniejących ludzi i będzie tą grupą negocjował zakup. Po wynegocjowaniu odpowiedniej ceny, kupi towar. Oczywiści tylko Jasio, bo reszta chętnych nie istniała nigdy.
palusz
Kontakt:

Post autor: palusz »

No ale sprzedawca pewnie będzie chciał żeby stawiło się tych 30 jasiów w jednym czasie. W ogóle serwis ma tylko umożliwić skontaktowanie się takich osób, dogadanie co chcą kupić i poinformować się gdzie, kiedy i u jakiego sprzedawcy można dokonać takich zakupów. Co będzie się działo na linii sprzedawcy - klienci wykracza z założenia poza ramy serwisu. Tak to sobie obmyśliłem ;)
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

palusz pisze:No ale sprzedawca pewnie będzie chciał żeby stawiło się tych 30 jasiów w jednym czasie.
Ale Jasiów prawdziwych, kupujących.
palusz pisze:Co będzie się działo na linii sprzedawcy - klienci wykracza z założenia poza ramy serwisu. Tak to sobie obmyśliłem ;)
Wiem, dlatego wątpię aby sprzedawcy poszli na takie usługi. Oni również myślą i obmyślają.
ODPOWIEDZ