problem z linkami do stron www we flashu

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
guiness2

problem z linkami do stron www we flashu

Post autor: guiness2 »

witam wszystkich! jestem początkującym we flashu i mam taki problem
mam gotową stronę w formacie fla i chcę ją mocno zmodyfikować, umiem podmienić kolory, grafiki i tekst ale mam problem z przyciskami, chcę żeby po naciśnięciu np. "galeria" nastąpiło odwołanie do galerii na innej stronie www,
ale te "przyciski" są zrobione jako cztery kolejne frames jednej z warstw,
próbowałem z getURL ale efekt jest taki że po odświeżeniu całej strony link zewnętrzny uruchamia się samoczynnie i to w 7-8 egzemplarzach,
rozumiem że trzeba coś zrobić z on.mouseClick ale jak zamienię np. tekst na buttony to nie działa ActionScript - sam już nie wiem
czy ktoś mógłby mi powiedzieć krok po kroku co zrobić, co powinienem zaznaczyć/odznaczyć itp., mam flasha CS3
pozdrawiam Piotrek
McGrave

Re: problem z linkami do stron www we flashu

Post autor: McGrave »

Ciężko będzie ci pomóc nie zaglądając w plik... Najlepiej zrób buttona od nowa - swojego. Ewentualnie możesz skopiować grafikę.
W internecie jest masa tutoriali o tworzeniu buttonów - to naprawdę proste.
ardziej
Moderator
Kontakt:

Re: problem z linkami do stron www we flashu

Post autor: ardziej »

Tak jak kolega wyżej zrób od nowa i prawdopodobnie piszesz w as3 i wtedy as2 nie działa pokaz plik .fla
ODPOWIEDZ