W internecie można wiele zobaczyć i przeczytać , ostatnio wędrowałem po amerykańskich portfolio i przez przypadeK trafiłem na CIEKAWY artykuł na temat tego typu działalności , przetłumacze wam choć trochę :
" Portfolio w Internecie jest naszą wirtualną wizytówką . Naszym paszpotrem do zapewniania sobie dużej bazy klientów , liczby zleceń i dopływu pieniędzy ."
Zaciekawiło mnie także to zdanie " Utrzymać maksymalną prostotę i uczyć się w pełni wykorzystywac możliowści internetu " .
A więc chciałbym znać wasze zdanie na ten temat , z tego co wiem jest w polsce wiele takich stron oferujących desing za $ , lecz bardzo mało ludzi nawiązuje kontakt z prawdopodobnym pracodawcą , ludzie wolą np. zlecac desing stron firma które np. dostarczają internet lub sa providerami , czyżby w polsce ruch portfolio byłsłabo rozreklamowany ?
co do tej prostoty , to też mam wiele wątpliwości , widziałęm wiele polskich portfolio , były one skąplikowane i zawierały mnóstwo animacji , czułem się jakby mi się cały monitor ruszał , mnóstwo animacji , dźwięków (jak w filmie) czy to odstrasza klientów , moze naprawde trzeba robić przejżyście i prosto bo tak jest przyjemniej . Acha mam kolege co ma swoje portfolio , jego witryna jes bardzo prosta i za to ma dużo klientów , mówi mi że klienci i tak sie, nieznają na tym , wię cnietrzeba robić jakiś animacji itp. bo oni i tak tego niedocenią.
proszę o wasze przemyślenia <