Denerwujące tło pod linkami

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
xrb
Kontakt:

Denerwujące tło pod linkami

Post autor: xrb »

Witam.

Mój problem może dla niektórych jest błahy, dla niektórych niewidoczny ale dla mnie z racji tego, że jestem dokładny i dużą wage przywiozuję do detali, jest on troszkę deenrwujący. Chodzi o to, że jesli robię załóżmy proste menu we flashu gdzie tło stanowi importowany z Photoshopa obrazek, umieszczam na nim poszczególne elementy menu będące animowanymi przyciskami to na obszarze wielkości przycisku tworzy się prawie przeźroczysty prostokąt. Nie zakłóca on jako takiego funkcjonowania ale dla mnie wygląda nieestetycznie. Dla przykładu zamieszczam fragment mojej stronki http://www.rooma.cba.pl/1.jpg. Chodzi mi o ten prawie przeźroczysty prostokąt wokół napisu english version. Da się to jakoś usunąć? Może coś źle zapisuje? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
Thorus
Przelotem
Przelotem

Re: Denerwujące tło pod linkami

Post autor: Thorus »

Ja tam nie widze zadnego napisu "english version", wiec tymbardziej zadnego prostokata "prawie przezroczystego" wokol niego. :P:P Wez poprobuj w properties ustawic smooth dla bitmap, albo poprostu wrzucaj bitmapy o lepszej jakosci, bo ta w linku to dobra jakoscia nie grzeszy...
ODPOWIEDZ