Witam
To mój pierwszy wątek na tym forum, więc witam wszystkich serdecznie. Jestem początkujący w temacie tworzenia stron www. Mam do Was dwie prośby. Pierwsza z nich to proszę o ocenę mojej pracy, powiedzcie mi co zmienić, co jest źle a co dobrze. Strona nie jest jeszcze ukończona, w tej chwili to tylko sama grafika. Druga to potrzebuję pomocy w rozwiązaniu problemu natury technicznej a mianowicie, chodzi o to że, strona nie wygląda jak powinna w IE. Jest coś nie tak z przezroczystością obrazków i nie mogę sobie z tym poradzić. Stronę zamieściłem jak na razie na darmowym hostingu.
http://www.mojastrona.vixo.pl
[www]Moja strona
Re: [www]Moja strona
Szczerzę oceniam:
-czcionka ohydna wszędzie;
-kolorystyka również fatalna;
Eh, lepiej zrób całą stronę od nowa.
Wiele pracy przed Tobą
A to w kodzie to co (w stopce)? ? 
Kodowanie masz powiedzmy dobre, tak więc grafika to nie problem.
-czcionka ohydna wszędzie;
-kolorystyka również fatalna;
Eh, lepiej zrób całą stronę od nowa.
Wiele pracy przed Tobą
A to w kodzie to co (w stopce)?
Kod: Zaznacz cały
<b></b>Kodowanie masz powiedzmy dobre, tak więc grafika to nie problem.
Tu własnie tkwi mój problem, nie mam takiego "zmysłu" graficznego. Zakodować potrafię ale gorzej z wymyśleniem szaty graficznej. Może ktoś mi coś doradzić?
Kodowanie dobre ?
Bez żartów, mamy XXI Wiek i czas na UTF-8 co do designa strony to co powiedzieć, niestety to nie jest Twoja mocna strona, i bez tego nic nie zdziałasz w tej branży, więc albo bierzesz się za robotę i naukę, albo zmień fach
Bez żartów, mamy XXI Wiek i czas na UTF-8 co do designa strony to co powiedzieć, niestety to nie jest Twoja mocna strona, i bez tego nic nie zdziałasz w tej branży, więc albo bierzesz się za robotę i naukę, albo zmień fach
A więc moje kodowanie jest do niczego dlatego, że ustawiłem kodowanie znaków na ISO 8859-2? Uczę się tworzyć grafikę i staram się doskonalić swoje umiejętności...