Witam.
Mam zaimplementowany i pięknie działający jqRotator. Twórca nie przewidział niestety możliwości zatrzymania rotacji. Da się to jakoś wymusić bez przerabiania pluginu?
Efekt mam nałożony na element o klasach portfolio.block.scrollable . Próbowałem zatrzymać rotację poprzez obcięcie klasy scrollable metodą $(...).toogleClass() . Niestety o ile klasa scrollable rzeczywiście znika, o tyle efekt trwa w najlepsze. Ma ktoś jakiś pomysł?
[JAVA SCRIPT][JQUERY] "Zabijanie" pluginu - da się?
Re: [JAVA SCRIPT][JQUERY] "Zabijanie" pluginu - da się?
Dzięki. Generalnie rozwiązałem problem poprzez wymianę jqRotatora na jShowOff, który kontrolę (next, prev., pause) ma na wyposażeniu. Ale pojawił się inny problem, pokrewny. Mianowicie skrolowaną zawartość stanowiły obrazki, które wyświetlane są za pomocą FancyBoxa. Problem w tym, że po pierwszej rotacji efekt FancyBoxa znika. Obszedłem problem nakładając efekt FancyBoxa dopiero w momencie najechania na obszar rotatora ($(...).hover()), ale nie wiem jak to się ma do wydajności. Czy w ten sposób mnożę obiekty w pamięci, czy znikają one przy rotacji?
Re: [JAVA SCRIPT][JQUERY] "Zabijanie" pluginu - da się?
czyli bez gruntownych przeróbek jShowOff czy pisania własnego rotatora się nie obejdzie. Cóż. Dzięki za porady, na pewno się przydadzą. Pozdrawiam.
(Chyba, że ktoś ma jeszcze jakieś prostsze rozwiązanie to chętnie poczytam)
(Chyba, że ktoś ma jeszcze jakieś prostsze rozwiązanie to chętnie poczytam)