[HTML+CSS] Pomoc

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
spawacz

[HTML+CSS] Pomoc

Post autor: spawacz »

Witam zakodowałem swój pierwszy szablon pod html i css ale coś mi nie wyszło może ktoś zobaczy o co chodzi i pomoże mi ktoś w ogarnięciu bałaganu w kodzie

Link : http://design-color.pl/kodowanie/
www.skrypty.pro
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [HTML+CSS] Pomoc

Post autor: www.skrypty.pro »

Rozumiem że chodzi o napisy. Dobrze było by zobaczyć kod css-a i strony.
jamart
Nowy
Nowy

Post autor: jamart »

przede wszystkim "div" "lewy", "środkowy" i "prawy" należy rozmieścić za pomocą float left lub right a nie tak jak jest to teraz że za pomocą marginesów ujemnych.

potem jak się doda padding czy margin na tekście (trzeba odsunąć od krawędzi ze względu na tło) to nic się nie będzie rozjeżdżać a i ilość tekstu tez nie będzie miała znaczenia.

pozdr.
benio101
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: benio101 »

Łosz kurcze, ja ta nie widzę problemu. Jak dla mnie pasik. I tyle. Piękna robota xD
www.skrypty.pro
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: www.skrypty.pro »

No tak bo już jest poprawione. Jeszcze nie dawno napisy z głównego bloku wychodziły poza ramkę
benio101
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: benio101 »

aa.. takie buty. Skoro tak, to gratuluję, tak Ci, ładnie poszło, że nawet nie dostrzegłem, gdzie były błędy. Szacun.
ODPOWIEDZ