Warto czy nie !
Warto czy nie !
Zobaczcie na http://www.ortopedik.webpark.pl
I powiedzcie czy za zrobienie takiej strony dalibyście 1000 zł
Wyobraźcie sobie, że moja znajoma dała!
Teraz ja mam zająć się rozbudową tą strony! Oczywiście całkowicie mam zamiar zmienić design strony.
I tu wyłania sie nastepne pytanie ile powinienen brać za prowadzenie strony.
I powiedzcie czy za zrobienie takiej strony dalibyście 1000 zł
Wyobraźcie sobie, że moja znajoma dała!
Teraz ja mam zająć się rozbudową tą strony! Oczywiście całkowicie mam zamiar zmienić design strony.
I tu wyłania sie nastepne pytanie ile powinienen brać za prowadzenie strony.
Re: Warto czy nie !
O jaki profesjonalny webdesign... ja bym się takim czymś nie chwalił. Ale wyzysk (jak najbardziej poprawne stwierdzenie)... Tu nie istnieją tzw. normy moralne. P.S.: Ten topic nie nadaje sie do tego forum.
Ostatnio zmieniony czw mar 04, 2004 8:36 pm przez Hygin, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ja tej strony nie robiłem ani desingu ani nic. Nie wiem kto to robił wiem tylko tyle że wziął za to 1000 zł. Ja jako znajomy mam wziąć się za rozbudowe tej stronki i pytam sie ile powinienem wziąć za stworzenie desingu i puźniejsze prowadzenie strony.Hygin Delimat pisze: Po co nam informacja, że wyzyskałeś (jak najbardziej poprawne stwierdzenie) znajomą... Ile chcesz wziąć za design?
Źle mnie zrozumiałeś !
Ok, zwracam honor. Ile chcesz wziąć za rozbudowę... Ja myślę, że za taką stronkę to od 200 do 500 PLN.
Spox, nie mam ci za złe. Może faktycznie źle się wyraziłem w pierwszym poscie

-
budek vel. fu3ak
- Przelotem

dla twojej wiadomości zrobił ją Bogusław Rychterboryssek pisze:Nie ja tej strony nie robiłem ani desingu ani nic. Nie wiem kto to robił wiem tylko tyle że wziął za to 1000 zł.
-
Kamil Kierzkowski
- Zaczyna działać

jeśli ktoś wziął za takie byle co 1000zł, to jeśli zrobisz dużo lepiej to 2000 możesz brać
strona jest warta tyle ile ktoś za nią chce zapłacić
oczywiscie, aczkolwiek robienie z ludzi glupkow i branie za duzo (albo duzo za duzo) to jest cos czego nie lubie... takze nie lubie projektow po 100 czy 200 pln. i jedne i drugie psuja rynek - jedne zniechecaja klientow ktorzy nastepnym razem nie beda juz tacy skorzy do placenia, a drugie - no coz - tu chyba bez komentarza - juz o tym bylo - niepilnowany zadnymi przepisami duping cenowy ot co...Priest pisze:strona jest warta tyle ile ktoś za nią chce zapłacić
-
Kamil Kierzkowski
- Zaczyna działać

To nie jest robienie z ludzi głupków, nie ma nigdzie ustalonych cen. Dla przykładu za stronę zrobioną dla małej firmy weźmie się mniej niż za stronę dla wielkiej firmy, mimo że strony mogą być na tym samym poziomie.
Skąd wiesz że ceny jakie Ty dyktujesz są akurat?
Skąd wiesz że ceny jakie Ty dyktujesz są akurat?
cen nie ma ustalonych ale prawda jest taka ze istnieje jednak cennik 'obiegowy' ktory jakos tam mniej wiecej odzwierciedla ceny. oczywiscie znaja go raczej tylko wykonawcy a nie klienci.
a tak na marginesie - uwazasz iz cena projekty z gory topica jest uczciwa ? czy jako klient zaplacilbys tyle ? czy jako wykonawca wzialbys tyle ? czy jako postronny obserwator wogole nie dziwisz sie na cos takiego ? zreszta taki topic - sam fakt ze powstal - juz o czyms swiadczy...
a tak na marginesie - uwazasz iz cena projekty z gory topica jest uczciwa ? czy jako klient zaplacilbys tyle ? czy jako wykonawca wzialbys tyle ? czy jako postronny obserwator wogole nie dziwisz sie na cos takiego ? zreszta taki topic - sam fakt ze powstal - juz o czyms swiadczy...
-
Kamil Kierzkowski
- Zaczyna działać

cena za tą strone nie jest uczciwa, jako klient nie wziął bym czegoś takiego wogóle, jako webmaster wstydziłbym się coś takiego pokazać klientowi.
Racja byłem zszokowany jak sie dowiedziałem ze koleś wziął za nią tysiaka !Priest pisze:cena za tą strone nie jest uczciwa, jako klient nie wziął bym czegoś takiego wogóle, jako webmaster wstydziłbym się coś takiego pokazać klientowi.
-
Kamil Kierzkowski
- Zaczyna działać

widziałem stronke w podobnym stylu zrobioną przez mojego znajomego i mówił, że wziął za nią 3000, ale nie wiem czy to prawda 
Taką stronę każdy webmaster zrobi w 5-10 minut. Grafika jak widzę wykonana na Paintcie i dodatkowo źle skompresowana.
Strona praktycznie nic nie zawiera, ma tylko jedną tabelkę i parę miniaturek plus strona główna (wow!)
Ja robiłem stronkę 100 razy lepszą od tej i wziąłem za nią tylko 150 zł co jest wg. mnie godziwą ceną i nie jest to ani za mało, ani za dużo. Wg. mnie boryssek powinieneś zrobić stronę na nowo (Ty) i nic za to nie wziąść - potraktować to jako akt miłosierdzia nad właścieielem... Potem możesz wziąść jakąś sumę za prowadzenie. Ja nie miałbym odwagi brać takiej kasy za stronę robioną techniką gorszej od tej co uczy się w szkołach podstawowych...
Strona praktycznie nic nie zawiera, ma tylko jedną tabelkę i parę miniaturek plus strona główna (wow!)
Ja robiłem stronkę 100 razy lepszą od tej i wziąłem za nią tylko 150 zł co jest wg. mnie godziwą ceną i nie jest to ani za mało, ani za dużo. Wg. mnie boryssek powinieneś zrobić stronę na nowo (Ty) i nic za to nie wziąść - potraktować to jako akt miłosierdzia nad właścieielem... Potem możesz wziąść jakąś sumę za prowadzenie. Ja nie miałbym odwagi brać takiej kasy za stronę robioną techniką gorszej od tej co uczy się w szkołach podstawowych...
Właśnie mam taki zamiar - zrobić wszystko od nowa !
Przenieść strone na inny serwer DMK (komercyjny). I prowadzić ją tak długo jak bedzie trzeba!
Przenieść strone na inny serwer DMK (komercyjny). I prowadzić ją tak długo jak bedzie trzeba!