Jak to zrobic? kod html na wszystkich podstronach
Jak to zrobic? kod html na wszystkich podstronach
Mam kod HTML który występuje na wszystkich stronach witryny(menu),
> chciałbym go wstawić na wszystkie strony nie bawiac sie w edytowanie kazdej podstrony pokolei
> chciałbym go wstawić na wszystkie strony nie bawiac sie w edytowanie kazdej podstrony pokolei
Re: Jak to zrobic? kod html na wszystkich podstronach
Chyba nie ma innego wyjścia jak Ctrl+C i Ctrl+V. Przeglądarka przecież może nie znać tej "matczynej" strony.
"nie ma innego wyjścia" ?!?!?!?....
Najlepiej zrobić w Hypertext PreProcessor za pomocą include(), ale w javascripcie istnieje document.write()...
Najlepiej zrobić w Hypertext PreProcessor za pomocą include(), ale w javascripcie istnieje document.write()...
-
Maciej Skrobiński
- Nowy

- Kontakt:
Można to zrobić stosując stronę opartą o ramki. Dzieląc ją na dwie części. W jednej umieścić menu natomiast w drugiej będą wyświetlane nowe strony. Jest to sposób, dzięki któremu będziesz miał tylko jedną stronę z kodem menu. 
Używaniie frame'ów i iframe'ów jest z wiadomych przyczyn - nie polecane. Jeżeli nie masz php, to zrób document.write();
-
Krzysztof Aszkiełowicz
- Zaczyna działać

- Kontakt:
Jeżeli Twój serwer obsługuje SSI(Server Side Include) to poczytaj o nim
pamietam ze strony, musza mieć rozszrzenie shtml i w pliku tym musza być chyba takie dyrektywy:
Jakoś tak
Hygin Delimat jak już rozpisujesz PHP to używaj poprawnej formy, czyli:
PHP Hypertext Preprocessor
tak na marginesie
pamietam ze strony, musza mieć rozszrzenie shtml i w pliku tym musza być chyba takie dyrektywy:
Kod: Zaznacz cały
<# include nazwapliku.html #>Hygin Delimat jak już rozpisujesz PHP to używaj poprawnej formy, czyli:
tak na marginesie
Przepraszam za pomyłkę, nie doczytałem tego w nawiasie (czyli menu) i trochę źle go zrozumiałem. Sorry 
Co za różnica? Mogłem napisać Personal Home Page... Ale to już nie jest ten skrót, a miało być od PHP (czyli HPPKrzysztof Aszkiełowicz pisze:Hygin Delimat jak już rozpisujesz PHP to używaj poprawnej formy, czyli:
To samo możesz powiedzieć o HTML (HyperText Markup Language)...
Zastosuj szablony np. smarty...