Totalne dno na informatyce w szkole
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Re: Totalne dno na informatyce w szkole
Ja w 6 klasie miałem tylko obsługę Windowsa, Worda, Excela i szukanie w internecie (na czas). Przyznam, że w szukaniu w internecie zawsze wygrywałem
I Informatyka jest jedynym przedmiotem z którego nigdy nie będę ściagał bo go poprostu umiem 
-
Krzysztof Aszkiełowicz
- Zaczyna działać

- Kontakt:
Co do nauki w szkołach ja no comment, heh po tym co widziałem nie wiem czy coś ciekawego nawet na studiach jest 
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Uwierz, że prawdziwą Informatyke to na studiach się zaczyna
Ale trzeba wiedzieć, że żadne studia cuda i niewidy nie nauczą nas Informtyki lepiej niż my sami indywidualnie z książki.
My też mieliśmy szukanie na czas. Jedna rzecz, która denerwowała, to to że ciężko było wygrać, bo mamy kicz z internetem. Mamy 5kb/s na 10 komputerów (modem) - drugie 5kb/s ma administrator.
Zawsze ja miałem łatwo, bo mam jakiś taki wrodzony talent do szukania stron na chybił trafił czyli wpisuje do przeglądarki gotowy, wymyślony adres i przeważnie działa
Zawsze ja miałem łatwo, bo mam jakiś taki wrodzony talent do szukania stron na chybił trafił czyli wpisuje do przeglądarki gotowy, wymyślony adres i przeważnie działa
wprost pięknie..;]iniside pisze:
Inna żecz prawie 2 lata uczyliśmy sie obsługi Worda (znaczy sie kto sie uczył to sie uczył.... ja tam grałem w Quake). A tak miałem na koniec 6 z infy.
PS. Mój nauczyciel od infy to geograf.
heh geograf to sie pewnie dobrze w "terenie" orientuje..;]
A co do tematu to..wiecie nie wszyscy mają kompa w domq...i robią coś "kreatywnego" ja mam kumpli od 9 lat komp w domu i umią tylko sciągać mp3 i grac..;] i to nie zawsze umią sobie gierce skonfigurować. A co do programu dno dno dno. Zresztą czy w jakimś przedmiocie możecie powiedziec, że was zadowala sposób prowadzenia i program lekcji?
Ja ile do prowadzenia lekcji w mojej szkole nie moge miec wiekszych zarzutów tak do programu to.....(nie napisze bo mnie z forum wyrzącom)
Ja kończe gim i wiem tyle baba wie tyle co w helpie do wina napisali często ma problem z wydrukowaniem czego kolwiek. Nie jest ona informatykiem lecz nauczycielem informatyki poprostu wie to co jest w programie czyli? Nic!
Pracownie konfigurowała.............2tyg....a w pracowni............10 kompów....;] heh
no nic...;]
Ale + dla niej, bo pisanie w C++ robi na lekcjach dodatkowych ja i tak nie chodze bo.....45m straconych stara łupa....
A co do was drodzy...to zdolni jesteście jak na początku gim tyle wiecie ja dopiero zaczynałem i na rok webmasterin i webdisgn odłozyłem (znudziło sie)
WFgargus pisze:Zresztą czy w jakimś przedmiocie możecie powiedziec, że was zadowala sposób prowadzenia i program lekcji?
taaaaa W.F wymiata w szkole.....ale umnie x2 bo mam takich gości, że boki zrywać co wyprawiają.... 
-
Michał Dytko
- Nowy

- Kontakt:
hmmm nic nieprzenije moich nauczycieli WF'u 
Jak prowadzili lekcje po pijaku to bylo cos, mowie wam, chcielibyscie to przezyc
A co do informatyki, mnie rok temu uczyl geaograf, teraz uczy mnie fizyk i poznajemy... obsluge Worda :/
Jak prowadzili lekcje po pijaku to bylo cos, mowie wam, chcielibyscie to przezyc
A co do informatyki, mnie rok temu uczyl geaograf, teraz uczy mnie fizyk i poznajemy... obsluge Worda :/
wiec ja może tak:
-umnie raz nauczyciel od muzyki wpadł po kilku setach (śpiewanie to mu szło uuh)
-Wf? Gdybyś ty widzial co moja klasa na TRZEŹWO robi to byś dopiero smiał...
-Informatyka nie wiem czy miałem w 1 klasie gim chyba od 2 zaczynałem iii 2 lata i dalej Worda męczymy...to jest.
-umnie raz nauczyciel od muzyki wpadł po kilku setach (śpiewanie to mu szło uuh)
-Wf? Gdybyś ty widzial co moja klasa na TRZEŹWO robi to byś dopiero smiał...
-Informatyka nie wiem czy miałem w 1 klasie gim chyba od 2 zaczynałem iii 2 lata i dalej Worda męczymy...to jest.
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Ale nie można narzekać
Wiadome, że nikt w gimnazjum nie wstawi programu nauczania:
- Delphi
- C/C++
- Corel/Adobe Photoshop
Otóż dlaczego? Ponieważ są osoby które kompa nie mają w domu i nawet tego Worda czy Excela nie znają.
- Delphi
- C/C++
- Corel/Adobe Photoshop
Otóż dlaczego? Ponieważ są osoby które kompa nie mają w domu i nawet tego Worda czy Excela nie znają.
masz racje rozumiem, że ktoś może nie mieć kompa w domu ale piep***nie rok o tym jak pisac to przesada... 
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Owszem jest to przesada ale nie mogą wychodzić poza program ponieważ słabsi uczniowie nie dawaliby sobie rady z dalszymi programami.
Reasumując to jest totalne dno..
i mnie ten przedmiot nudzi...
to ja wtrące swoje dwa słowa. U nas w technikum, jak mamy infe (technologie informatyczną czy jakoś tak) to nas uczą włączania i wyłączania komputerów w różnych trybach pracy (win98), a ostatnio to nawet tworzenie katalogów
. Nasza klasa jest ze specjalizacją Systemy i sieci komputerowe, więc takich głupot powinni uczyć w gimnazju, co miało miejsce. Dno u nas jest kompletne i niewiem jak u nas to będzie (infa jest lekcją "zawodową"). Najbardziej obawiam się pracy z wordem!!! Co sądzicie o takim gó..... Pozdrawiam
Co sądzicie o takim gó..... Pozdrawiam