[ocena] moje nowe portfolio

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
jacekbarwacz
Nowy
Nowy

[ocena] moje nowe portfolio

Post autor: jacekbarwacz »

Nowa odsłona portfolia,

www.barwacz.dl.pl

nie wgrane jeszcze wszystkie prace oraz formularz kontaktowy nieczynny.

proszę o uwagi w sprawie wyglądu, kodu, funkcjonalności.

Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z usług.

Jacek Barwacz
7mm
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [ocena] moje nowe portfolio

Post autor: 7mm »

Fajnie to wygląda.

Tyle, że formularz wygląda fatalnie. Może lepiej go rozszerzyć na całą prawą część. Czyli zrezygnować z opisu pól formularza i będzie więcej miejsca na sam formularz a opis wstawić jako treść formularza.

PS. Skoro taki mały ten formularz to może lepiej zamiast Nazwiska poproś o podanie e-maila. Łatwiejszy będzie ewentualny kontakt ;)
jacekbarwacz
Nowy
Nowy

Post autor: jacekbarwacz »

witam,

dobry pomysł poprawie w niedalekiej przyszłości :)
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

Przyczepie się do jednej rzeczy na dwie inne zwrócę uwagę.

Przyczepiam się do strony powitalnej, czyli tej z napisem Wejście, skoro wpisałem link do strony w przeglądarce czy też kliknąłem na link do strony w Internecie to wydaje mi się, że właśnie postanowiłem ją odwiedzić i nie powinienem po raz kolejny potwierdzać tej chęci, szczególnie że strona nie traktuje o sprawach dla dorosłych. Nie rozumiem tego typu rozwiązań naruszających zasadę ograniczonych kliknieć i nakazujących odwiedzającemu wykonywać czynności, których sens jest znany tylko właścicielowi strony WWW.

Zwracam pierwszą uwagę na brak linków do faktycznych projektów stron WWW, w przypadku stron WWW pokazanie samych screenów nie jest wystarczająco przekonujące. Nie oddaje to mechanizmu działania strony.

Zwracam drugą uwagę na niefachowe podejście do kontaktu poprzez Formularz, wydawać by się mogło iż to Twoim klientom ma szalenie zależeć na tym abyś do nich odpisał i powinni pilnować tego aby podać zwrotne dane, a przecież to Tobie zależy na tym by osiągnąć klienta. W tym wypadku klient wysyła poprzez formularz zamówienie czy też zapytanie, zapomina podać e-mail, choć jest przekonany ze podał. Odpowiedzi nie otrzymuje myśli sobie; „pewnie oferta i strona jest od dawna nieaktualne.” Szuka innych ofert. Ty siedzisz i czekasz kiedy napisze powtórnie podając kontakt. Konkludując, formularz zamówień zawsze powinien zawierać wymagane pole e-mail.
ODPOWIEDZ