taka mini galeria:) proszę o pomoc.

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
Elf

taka mini galeria:) proszę o pomoc.

Post autor: Elf »

Witam.
Potrzebuję coś a'la galeria, a dokładniej:

Na płycie cd chcę mieć katalog ze zdjęciami, które będą podzielone na różne kategorie. Potrzebuję takiej galerii, którą będzie można uruchomić z płyty. Chcę żeby wyglądała nastepująco: 3 kolumny (3 zdjęcia poziomo) i 30 pionowo w każdej kolumnie. Zdjęcie w formacie 300x300 px - sama "miniaturka" bez powiększania. Pod każdym ze zdjęć chcę aby był napis przejdź do katalogu, który będzie otwierał katalog, w którym znajduje się dane zdjęcie. Takich stron będzie sporo więc, nad i pod zdjęciami chiałabym, aby znajdowały się odnośniki do strony następnej poprzedniej i wybór 1, 2, 3, 4, 5, 6, itd. Czy ktoś z Was mógłby mi pomóc?

OK. Stronkę już mniej więcej mam, ale proszę o pomoc w kwestii kliknięcie na zdjęcie i pojawia się okno z plikami w danycm katalogu. Można w ogole coś takiego zrobić?
Chcę mieć 20 stron. Czy musze zrobić 20 stron w html i na każdej stronie robić odnośniki pod odpowiednimi liczbami? czy może jakiś skrypt?
ODPOWIEDZ