mam przygotowany formularz i chciałbym aby po naciśnięciu przycisku wyślij formularz sie wyslal a nie otwieral sie klient poczty. konto na wp ale jak bedzie potrzeba to zalozyc moge gdzieś z obslugą php.
Pomoże mi ktos??
Nie pamiętam też serwera smtp na wp moglby mi ktos przypomnieć? na wp nie moge znaleść tej informacji. wydaje mi sie ze smtp.wp.pl czy cos takiego ;p
Formularz
Re: Formularz
Proponuje uzyc do tego celu PHP. O ile dobrze pamietam to przy wysylaniu e-maila przez PHP nie trzeba znac SMTP.
Tutaj co nie co pisze
Tutaj co nie co pisze
Re: Formularz
Jedyny sposób to skorzyskać z skryptu php. Może być ten co poniżej. Dokładny opis znajduje się na stronie: http://www.kurshtml.boo.pl/html/wyslani ... larze.html
Do skorzystania z tego kodu potrzebne jest konto e-mail na twoim serwerze skąd wysłana zostanie wiadomość.
Kod: Zaznacz cały
<?php
if (count($_POST))
{
////////// USTAWIENIA //////////
$email = 'adres e-mail gdzie wysłać formularz'; // Adres e-mail adresata
$subject = 'temat'; // Temat listu
$message = 'Dziękujemy za wysłanie formularza'; // Komunikat
$error = 'Wystąpił błąd podczas wysyłania formularza'; // Komunikat błędu
$charset = 'iso-8859-2'; // Strona kodowa
//////////////////////////////
$head =
"MIME-Version: 1.0\r\n" .
"Content-Type: text/plain; charset=$charset\r\n" .
"Content-Transfer-Encoding: 8bit";
$body = '';
foreach ($_POST as $name => $value)
{
if (is_array($value))
{
for ($i = 0; $i < count($value); $i++)
{
$body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value[$i]) : $value[$i]) . "\r\n";
}
}
else $body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value) : $value) . "\r\n";
}
echo mail($email, "=?$charset?B?" . base64_encode($subject) . "?=", $body, $head) ? $message : $error;
}
else
{
?>
<form action="?" method="post">
Tutaj umieść wszystkie pola formularza
</form>
<?php
}
?>