[strona] www.et.wrocek.com

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
focus
Kontakt:

[strona] www.et.wrocek.com

Post autor: focus »

Strona jest o serwerze gry Wolfenstein: Enemy Territory sieci e-Wro i wszelkich jego informacjach.

Bardzo proszę o ocenę strony w wersji Flash jak i HTML
http://www.et.wrocek.com/flash
http://www.et.wrocek.com/html

Jeszcze nie jest do końca ukończona, ale z dnia na dzień dodaje nowe aktualizacje.

No i mam jeszcze jedno bardzo wazne pytanie.
Na stronie w wersji Flash, do każdego działu dodałem kilka "bajerów" (deszcz, śnieg), co łączy sie z niewiele dłuższym (ale jednak dłuższym) ładowaniem strony.

Czy lepiej jest usunąć te dodatki, aby strona ładowała sie szybciej, czy lepiej aby użytkownik przeglądający stronę poczekał 3-5 sekundy dłużej, ale przyciągnęła jego uwagę strona pod tym względem?

Pozdrawiam.
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Re: [strona] www.et.wrocek.com

Post autor: Marek_bf »

Nie znam gry, ale Flashowa strona ma smaczek, podoba mi się.

Jednak parę rzeczy bym zmienił:
Umiejscowienie Nasi Partnerzy gdzieś w stopce. Po prawej jakos mi nie pasuje.

Efekt energii płynącej po przewodach wygląda mało realistycznie, użyj efektów mieszania warstw (blendMode), gradientów i rozmyć.

Do przedstawienia tekstów typu połączony, łączenie itp. Używasz bitmap, z powodzeniem możesz zastosować filtry do pól tekstowych Flasha, co zmniejszy wagę pliku.

Poza tym przyczepie się o to, o co zawsze się czepiam :)
Czcionki z tekstem maja antyalias, przez co są mało estetyczne
Adresy w kontaktach nie dają się przekopiować.

Po za tymi uwagami stronka fajna, klimatyczna.

Ładuje się szybko, więc nie martw się czy usunąć takie rzeczy jak śnieg czy deszcz. One tworzą klimat strony, gdy zaczniesz się wszystkiego pozbywać Flash okaże się zbędny :)
focus
Kontakt:

Re: [strona] www.et.wrocek.com

Post autor: focus »

Bardzo Ci Marku dziekuje,
wlasnie o takie uwagi mi chodzilo ;)

Poprawie wszystko o czym wspomniales, lecz co do czcionki to jest niekonczaca sie opowiesc. Bez "aa", wyglada beznadziejnie, jakby strona byla pisana w notatniku, bede musial popracowac ktoregos dnia i sprawdzac kazda mozliwa czcionke aby pasowala do strony i byla WYRAZNA.

Co do efektu energii malo sie staralem, poniewaz pomyslalem, skoro bedzie plynela szybciej, nikt nie zauwazy niedogodnosci, no ale jednak.. bede musial poprawic to ;)

Faktycznie co do napisow polaczony, Wczytuje dane, wszystko jest robione na bitmapach, bo nie wiedzialem jakiego filtru a tym bardziej jak go uzyc aby uzyskac taki efekt. Ale poprobuje, fajnie jakbym w razie problemow mogl liczyc na Twoja pomoc.

Pozdrawiam ;)
ODPOWIEDZ