[zdefiniowane okno-FlashMXorJAVAscr]-niuans z mojego dyplomu

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
kaktus

[zdefiniowane okno-FlashMXorJAVAscr]-niuans z mojego dyplomu

Post autor: kaktus »

sprawa wygląda tak
moim zadaniem jest przygotowanie prezentacji we flashu, która NIE będzie uruchamiana na komputerze z dostępem do internetu
i teraz
chciałbym, aby po "kliknięciu" na pewien button otwierało się okienko ze stroną htm zapisaną w jakimś katalogu np.DATA.
czyli np. mamy płytę CD na której jest
plik wykonawczy dyplom.exe
i jest katalog DATA z plikiem okno.htm w środku

Czy jest możliwość, aby po kliknięciu na button otwierało się okienko z zawartością okno.htm (zdefiniowane rozmiarem, bez scrollbaru i menu - typu POP-UP)?
ja próbowałem przez komędę

on (release) {
getURL("javascript:window.open('***.***','st','width=500,height=300,resizable=no,scrollbars=no,toolbar=no,top='+((screen.availHeight/2)-(300/2))+',left='+((screen.availWidth/2)-(500/2))+'');parent.opener=top;opener.close();");
}

i wszystko jest ok dopóki w miejscu ***.*** wstawiam adres WWW (np.http://www.onet.pl)

jak uzyskać relatywny dostęp i czy w ogóle jest to możliwe przy użyciu tej komendy?
próbowałem już wielu wariantów
i szczerze powiedziawszy nie udało mi się nawet otworzyć mojego okienka nawet przy podaniu pełnej ścieżki
wiem, że można

on (release) {
getURL("data\\okno.htm", "_top");
}

wtedy okienko się otwiera bez problemu,
ale mi bardzo zależy na oknie bez dodatków typu POP-UP [może można jakoś tak skonfigurować tą stronkę htm, żeby sama w sobie już robiła co trzeba-ja nie wiem :( ]

jeśli ktoś wie jak można mi pomóc
to bardzo proszę o kawałek tego kodu, który rozwiąże ten problem :)
bo znowu będę siedział i kombinował cały dzień co i jak przerobić-jestem dopiero na początku drogi z flashem ;)
z góry wielkie dzięki i pozdrowienia dla wszystkich, którzy zechcą mi jakoś pomóc
ODPOWIEDZ