Witam,
Od razu zaznaczę, że przeszukałem kilkanaście stron na forum, sprawdziłem najróżniejsze skrypty na stronie internetowej, aczkolwiek nie znalazłem nic, co by mnie wystarczająco usatysfakcjonowało bądź nic, co jestem w stanie pojąć.
Od jakiegoś czasu prowadzę prostą stronę internetową, którą chciałbym w najbliższym możliwym czasie udoskonalić o dwa, moim zdaniem - bardzo wartościowe elementy. Obecne jednak zasoby darmowych skryptów nie wiele mi mówią (posiadam znajomość HTML'u i skromną CSS'u, poziom informatyki: bardzo kiepski)
Chciałbym dlatego zapytać Was, na pewno o wiele bardziej doświadczonych i profesjonalnych ode mnie. Chodzi mi o dwa skrypty - wczytywanie elementu strony oraz prosty panel logowania wyłącznie z niezbędnymi opcjami. Mianowicie:
1, Logowanie - funkcjonalny i przejrzysty skrypt pozwalający na rejestrację i logowanie się do strony. Zalogowanie umożliwiałoby komentowanie artykułów i news'ów.
Nic więcej, bez żadnych szczególnych wymagań.
W miarę możliwości szukam jednak takiego skryptu, którego warstwę graficzną łatwo modyfikować pod layout strony. Serwer na którym stoi moja strona na pewno będzie zawierał wszystkie potrzebne języki, więc nie mam tutaj ograniczeń. Skrypt darmowy.
Zaznaczam, że zdaję sobie sprawę z bogactwa różnych CMS'ów, skryptów news'ów, ale dotąd nie potrafiłem znaleźć pojedynczego skryptu, który zachowałby powyższe opcje. Najprawdopodobniej po prostu się nie znam, dlatego proszę Was o radę.
2, Odświeżanie - z uwagi na dość obszerną warstwę graficzną strony, chciałbym, aby logo strony przed powolnym, częściowym wczytywaniem pasek po pasku, ładowało się od razu. To jest, szukam skryptu "wczytywania obrazka" (coś takiego obserwuje zwłaszcza na stronach opartych na flashu). Skryptu darmowego z możliwością wykorzystania na stronie komercyjnej. (jeżeli w ogóle takie zależności istnieją)
Z góry przepraszam, jeżeli ten temat nie pasuje do działu (nie jestem pewien czy nie byłby lepszy "Webmastering") lub jeżeli dubluje inny podobny temat.
Pozdrawiam,
Darn