Google nie wyszukuje mojej strony
Google nie wyszukuje mojej strony
Witam!
Mam problem. Dodałem stronę do katalogu google (google.pl/addurl )ponad 2 miesiące temu i nadal nie widać rezultatu, tzn. nie wyświetla strony. Strona oparta jest o system CMS jportal. Wpisy meta sprawdzałem kilka razy i wszystko wydaje się w porządku. Czy może ma ktoś jakiś pomysł?
Mam problem. Dodałem stronę do katalogu google (google.pl/addurl )ponad 2 miesiące temu i nadal nie widać rezultatu, tzn. nie wyświetla strony. Strona oparta jest o system CMS jportal. Wpisy meta sprawdzałem kilka razy i wszystko wydaje się w porządku. Czy może ma ktoś jakiś pomysł?
Ostatnio zmieniony czw wrz 18, 2008 2:08 pm przez ratkes, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Google nie wyszukuje mojej strony
no całkiem możliwe
, musisz zacząć zdobywać linki z innych stron , oraz poczytać o podstawach pozycjonowania
Już raz dodawałem stronę do google i z tego co pamiętam wpisałem tylko adres do google.pl/addurl i po jakimś czasie google wyszukiwało moją stronę. Nie chodzi mi o to żeby strona była na pierwszych stronach wyszukiwarki tylko żeby w ogóle wyszukiwarka znajdowała tą stronkę. Jak wpisuje w wyszukiwarkę domenę to nic nie znajduje 
Ostatnio zmieniony sob wrz 20, 2008 8:54 am przez ratkes, łącznie zmieniany 1 raz.
no to miałeś farta , dodaj tą stronę do kilku katalogów i powinno być po problemie
im lepiej wypozycjonowana strona z twoim linkiem tym szybciej będziesz widoczny w wynikach google
pozdrawiam
pozdrawiam
Postaraj się o link na stronie która jest często odwiedzana przez roboty google.
Podaj linka do Twojej stronki!
Np. w podpisie na forum dodaj
no i na początek polecam tą stronkę!
tu!
Też miałem taki problem ale po 2 tyg. się rozwiązał
Pamiętaj
Nie dodawaj zbyt wiele razy linka do katalogu google!
Potem możesz mieć jeszcze większe problemy
Pozdrawiam
Np. w podpisie na forum dodaj
no i na początek polecam tą stronkę!
tu!
Też miałem taki problem ale po 2 tyg. się rozwiązał
Potem możesz mieć jeszcze większe problemy
Pozdrawiam
Odradzałabym taką masową wymianę dla nowej strony. Zaindeksować może i zaindeksuje, bo to zdarza się nawet bez linków (kilka dni temu nawet mi zaindeksowało taką stronę), ale z nową stroną trzeba się obchodzić jak z jajkiem, żeby jej już na początku nie zaszkodzić.
Do indeksacji często wystarcza podanie linka na forum, pod warunkiem braku nofollow
Do indeksacji często wystarcza podanie linka na forum, pod warunkiem braku nofollow
Jaka masowa wymiana 10 linków???
Dodaj do podpisu na forum a potem coraz to więcej linków.
Linki muszą przybywać systematycznie.
Dodaj do podpisu na forum a potem coraz to więcej linków.
Linki muszą przybywać systematycznie.