Uruchamianie animacje od pewnego momentu

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
TRACK

Uruchamianie animacje od pewnego momentu

Post autor: TRACK »

Witam szanownych grupowiczow. Przyznam sie ze nie znam flasha. Jedyne co z nim robie to osadzam na stronach WWW i tyle... W zwiazku z tym wpadlem na pewien problem. Gdy mam jakas dluzsza animacje, chcialbym aby za kazdym razem jak zaladuje sie strona animacja nie rozpoczynala sie od poczatku, ale od jakiegos wybranego momentu. Czy jest mozliwe zrobienie czegos takiego?

Bede wdzieczny za jakies pomysly.

Pozdrawiam,
TRACKu
TrueSign
Kontakt:

Re: Uruchamianie animacje od pewnego momentu

Post autor: TrueSign »

Jezeli dobrze rozumiem to chcesz usmieścić plik swf z animacja na stronie html? I ten plik za każdym razem jak odświerzysz strone, odtworzy animacje z innej klatki tak?

Jezeli o to ci chodzi to mozesz to osiągnąć dodając kod w pierwszej klatce gotoAndPlay(twojaZmienna);
twojaZmienna moze miec random number z przedzialy jaki ci pasuje w klatkach. Zaokroglasz do liczb calkowitych Math.round i za kazdym razem jak odpalisz swf twojaZmienna bedzie miala inna wartsc i przeskoczy do okreslonej klatki.

Nie wiem czy ci to pomogło, ale mam nadzieje że ci sie uda to wykonać.
ODPOWIEDZ