[ocena] Gta Underground
[ocena] Gta Underground
Witam
To moja 1 strona ktora zrobilem z kolega prosze o jej ocenienie
http://www.gta-u.xp.pl wszelkie krytyki mile widziane :]
To moja 1 strona ktora zrobilem z kolega prosze o jej ocenienie
http://www.gta-u.xp.pl wszelkie krytyki mile widziane :]
Re: [ocena] Gta Underground
- baner lycoos
- nieciekawy top - żółty nie współgra z fioletem i resztą
- czcionka ! PEPSI ! nie pasuje w menu
- zbyt mała czcionka
- zbyt dużo wolnego miejsca
- katastrofalny obrazek z copyright
- ubogie menu
Ocena: 3/10
- nieciekawy top - żółty nie współgra z fioletem i resztą
- czcionka ! PEPSI ! nie pasuje w menu
- zbyt mała czcionka
- zbyt dużo wolnego miejsca
- katastrofalny obrazek z copyright
- ubogie menu
Ocena: 3/10
-
Peryvivo
- Nowy

- Kontakt:
[-] Brzydki top, nic nie ma, dużo reklam (lycis i buttony), podział menu na strona i GTA:U (jeżeli strona jest o GTA:U to jest to zbędne).
[+] jak się powiększy czcionkę to jednak coś tam jest... w przyszłości może być ciekawie - zapewne bardziej by mi się podobało, gdybym grał w GTA.
Czytelnośc/dostęp do informacji: 65%
Wrażenia wizualne/przedstawienie informacji: 50%
Treść/tematyka: 20% ([+] jest forum)
Ogółem: 40%.
[+] jak się powiększy czcionkę to jednak coś tam jest... w przyszłości może być ciekawie - zapewne bardziej by mi się podobało, gdybym grał w GTA.
Czytelnośc/dostęp do informacji: 65%
Wrażenia wizualne/przedstawienie informacji: 50%
Treść/tematyka: 20% ([+] jest forum)
Ogółem: 40%.
Karol napisał:

- menu rzeczywiście dość ubogie zwłaszcza, że o grach można dużo pisać
- co do wielkości czcionki bym się nie przyczepiał, mi taka odpowiada
natomiast przyczepię się do koloru czcionki po kliknięciu w menu "informacje".
Ten niebieski wogóle mi tu nie pasuje.
- jak pisał Peryvivo - za dużo wolnego miejsca, co chyba wynika z niewielkiej ilości treści
- jeżeli już tak bardzo potrzebujesz tego "copyright by" to zrób to zdecydowanie mniejsze. Nie jest to najważniejsza informacja na stronie, a w chwili obecnej jest chyba najbardziej rzucającym się obiektem na stronie.
- co do topa to nie jest taki zły, wiadomo mógłby być lepszy
, ale wystarczy to co jest
- kolejna uwaga to kolory tła. Ta gra kojarzy mi się raczej z jasnymi kolorami, dlatego czarne tło zupełnie mi tu nie pasuje
Moja ocena 3,5/10
Ja się go nie mogę dopatrzyć. A może nie działa pod Mozillą?baner lycoos
- menu rzeczywiście dość ubogie zwłaszcza, że o grach można dużo pisać
- co do wielkości czcionki bym się nie przyczepiał, mi taka odpowiada
natomiast przyczepię się do koloru czcionki po kliknięciu w menu "informacje".
Ten niebieski wogóle mi tu nie pasuje.
- jak pisał Peryvivo - za dużo wolnego miejsca, co chyba wynika z niewielkiej ilości treści
- jeżeli już tak bardzo potrzebujesz tego "copyright by" to zrób to zdecydowanie mniejsze. Nie jest to najważniejsza informacja na stronie, a w chwili obecnej jest chyba najbardziej rzucającym się obiektem na stronie.
- co do topa to nie jest taki zły, wiadomo mógłby być lepszy
- kolejna uwaga to kolory tła. Ta gra kojarzy mi się raczej z jasnymi kolorami, dlatego czarne tło zupełnie mi tu nie pasuje
Moja ocena 3,5/10
dziala, jest po prawejiro pisze:Karol napisał:Ja się go nie mogę dopatrzyć. A może nie działa pod Mozillą? :)baner lycoos
Dreen napisał:

Jak widać wszystko zależy od przeglądarki jakiej używasz
Działa pod misiem, Mozillą Firefox ale nie działa pod Mozillą 1.5.dziala, jest po prawej
Jak widać wszystko zależy od przeglądarki jakiej używasz
Powinieneś wywnioskować z tego, że Mozilla 1.5 jest przeglądarką starą i nie trzymającą się standardów, bo przeglądarka powinna wyświetlać wszystko co jest w kodzie jej nakazane.
Poza tym Peryvivo, ile można napisać na takiej stronie o jednym modzie? Instalacja, krótki opis i dział download - to chyba tyle...
Można spytać jak powiększyłeś sobie czcionkę? Rozmiar jest określony w stylach i na IE powiększyć się jej nie da....Peryvivo pisze:[+] jak się powiększy czcionkę to jednak coś tam jest... w przyszłości może być ciekawie - zapewne bardziej by mi się podobało, gdybym grał w GTA.
Poza tym Peryvivo, ile można napisać na takiej stronie o jednym modzie? Instalacja, krótki opis i dział download - to chyba tyle...
mylisz sieKaRoL pisze:Można spytać jak powiększyłeś sobie czcionkę? Rozmiar jest określony w stylach i na IE powiększyć się jej nie da....Peryvivo pisze:[+] jak się powiększy czcionkę to jednak coś tam jest... w przyszłości może być ciekawie - zapewne bardziej by mi się podobało, gdybym grał w GTA.
Narzedzia > Opcje Internetowe > Ogolne > Dostepnosc
-
Peryvivo
- Nowy

- Kontakt:
Powinna wyświetlić wszystko co jest prawidłowo w kodzie napisane.KaRoL pisze:Powinieneś wywnioskować z tego, że Mozilla 1.5 jest przeglądarką starą i nie trzymającą się standardów, bo przeglądarka powinna wyświetlać wszystko co jest w kodzie jej nakazane.
Ale nie mam obowiązku używać IE... Wogóle na Linuksie ciężko mi się go odpala...KaRoL pisze:Można spytać jak powiększyłeś sobie czcionkę? Rozmiar jest określony w stylach i na IE powiększyć się jej nie da....Peryvivo pisze:[+] jak się powiększy czcionkę to jednak coś tam jest... w przyszłości może być ciekawie - zapewne bardziej by mi się podobało, gdybym grał w GTA.
Mimo wszystko coś się da - dokumentacja, screeny, nowości (ich brak jest w tym przypadku rażący), oczywiście niekoniecznie na tym etapie prac (Misje: 0%...), ale jak zaznaczyłem - w przyszłości może być ciekawie...KaRoL pisze:Poza tym Peryvivo, ile można napisać na takiej stronie o jednym modzie? Instalacja, krótki opis i dział download - to chyba tyle...