[ocena] Gta Underground

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
Czujek
Kontakt:

[ocena] Gta Underground

Post autor: Czujek »

Witam

To moja 1 strona ktora zrobilem z kolega prosze o jej ocenienie
http://www.gta-u.xp.pl wszelkie krytyki mile widziane :]
KaRoL
Działa
Działa

Re: [ocena] Gta Underground

Post autor: KaRoL »

- baner lycoos
- nieciekawy top - żółty nie współgra z fioletem i resztą
- czcionka ! PEPSI ! nie pasuje w menu
- zbyt mała czcionka
- zbyt dużo wolnego miejsca
- katastrofalny obrazek z copyright
- ubogie menu

Ocena: 3/10
Peryvivo
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Peryvivo »

[-] Brzydki top, nic nie ma, dużo reklam (lycis i buttony), podział menu na strona i GTA:U (jeżeli strona jest o GTA:U to jest to zbędne).
[+] jak się powiększy czcionkę to jednak coś tam jest... w przyszłości może być ciekawie - zapewne bardziej by mi się podobało, gdybym grał w GTA.

Czytelnośc/dostęp do informacji: 65%
Wrażenia wizualne/przedstawienie informacji: 50%
Treść/tematyka: 20% ([+] jest forum)
Ogółem: 40%.
iro
Moderator

Post autor: iro »

Karol napisał:
baner lycoos
Ja się go nie mogę dopatrzyć. A może nie działa pod Mozillą? :)

- menu rzeczywiście dość ubogie zwłaszcza, że o grach można dużo pisać
- co do wielkości czcionki bym się nie przyczepiał, mi taka odpowiada
natomiast przyczepię się do koloru czcionki po kliknięciu w menu "informacje".
Ten niebieski wogóle mi tu nie pasuje.
- jak pisał Peryvivo - za dużo wolnego miejsca, co chyba wynika z niewielkiej ilości treści
- jeżeli już tak bardzo potrzebujesz tego "copyright by" to zrób to zdecydowanie mniejsze. Nie jest to najważniejsza informacja na stronie, a w chwili obecnej jest chyba najbardziej rzucającym się obiektem na stronie.
- co do topa to nie jest taki zły, wiadomo mógłby być lepszy :), ale wystarczy to co jest
- kolejna uwaga to kolory tła. Ta gra kojarzy mi się raczej z jasnymi kolorami, dlatego czarne tło zupełnie mi tu nie pasuje

Moja ocena 3,5/10
Dreen
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Dreen »

iro pisze:Karol napisał:
baner lycoos
Ja się go nie mogę dopatrzyć. A może nie działa pod Mozillą? :)
dziala, jest po prawej
iro
Moderator

Post autor: iro »

Dreen napisał:
dziala, jest po prawej
Działa pod misiem, Mozillą Firefox ale nie działa pod Mozillą 1.5. :)
Jak widać wszystko zależy od przeglądarki jakiej używasz :)
KaRoL
Działa
Działa

Post autor: KaRoL »

Powinieneś wywnioskować z tego, że Mozilla 1.5 jest przeglądarką starą i nie trzymającą się standardów, bo przeglądarka powinna wyświetlać wszystko co jest w kodzie jej nakazane.
Peryvivo pisze:[+] jak się powiększy czcionkę to jednak coś tam jest... w przyszłości może być ciekawie - zapewne bardziej by mi się podobało, gdybym grał w GTA.
Można spytać jak powiększyłeś sobie czcionkę? Rozmiar jest określony w stylach i na IE powiększyć się jej nie da....
Poza tym Peryvivo, ile można napisać na takiej stronie o jednym modzie? Instalacja, krótki opis i dział download - to chyba tyle...
Dreen
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Dreen »

KaRoL pisze:
Peryvivo pisze:[+] jak się powiększy czcionkę to jednak coś tam jest... w przyszłości może być ciekawie - zapewne bardziej by mi się podobało, gdybym grał w GTA.
Można spytać jak powiększyłeś sobie czcionkę? Rozmiar jest określony w stylach i na IE powiększyć się jej nie da....
mylisz sie

Narzedzia > Opcje Internetowe > Ogolne > Dostepnosc
Peryvivo
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Peryvivo »

KaRoL pisze:Powinieneś wywnioskować z tego, że Mozilla 1.5 jest przeglądarką starą i nie trzymającą się standardów, bo przeglądarka powinna wyświetlać wszystko co jest w kodzie jej nakazane.
Powinna wyświetlić wszystko co jest prawidłowo w kodzie napisane.
KaRoL pisze:
Ale nie mam obowiązku używać IE... Wogóle na Linuksie ciężko mi się go odpala...
KaRoL pisze:Poza tym Peryvivo, ile można napisać na takiej stronie o jednym modzie? Instalacja, krótki opis i dział download - to chyba tyle...
Mimo wszystko coś się da - dokumentacja, screeny, nowości (ich brak jest w tym przypadku rażący), oczywiście niekoniecznie na tym etapie prac (Misje: 0%...), ale jak zaznaczyłem - w przyszłości może być ciekawie...
ODPOWIEDZ