Witam.
Zrobilem w JS rozwijane menu za pomoca warstw (div) i chcialem je umiescic w oddzielnej ramce. Jednak okazalo sie, ze menu przycinane je do rozmiaru ramki. Czy da sie zrobic, aby warstwy "wystawaly" poza ramki, a nie byly obcinane do rozmiaru ramki?
Chance
warstwy i ramki
-
Mikołaj Barczentewicz
- Nowy

- Kontakt:
Re: warstwy i ramki
Ramki
. Człowieku ja się chyba przesłyszałem. Porzuć to, pardon moi, cholerstwo. Wydaje mi się, że nowe standardy w ogóle takie coś odrzucają (pozostała już tylko wersja frameset, ale i to się niedługo skończy).
Niech żyje czysty XHTML 1.1!
Na pohybel ramkom!
Na pohybel ramkom!
no to wlasnie o tym pisze!! o ramkach zdefiniowanych we frameset!!Mikołaj Barczentewicz pisze:Ramki![]()
![]()
. Człowieku ja się chyba przesłyszałem. Porzuć to, pardon moi, cholerstwo. Wydaje mi się, że nowe standardy w ogóle takie coś odrzucają (pozostała już tylko wersja frameset, ale i to się niedługo skończy).
Na pohybel ramkom!
poza tym, skoros taki madry, to jak bez ramek zrobic, aby czesc ekranu byla przewijalna, a czesc nie?
Z dokumentacji css - "block-level and replaced elements, table cells, inline blocks", czyli na przyklad taki <div>, albo <td> o stalych rozmiarach ma wlasciwosc css pod tytulem overflow, ktora moze byc ustawiona na "scroll" - wtedy zamiast rozszerzac blok przegladarka powinna do nadmiaru tekstu dorobic paski przewijania.
Stosowane w CSS 2, 2.1 - nie wiem czy w starszych tez.
Czyli <div style="overflow: scroll;">tekst</div> ma sie przwijac
Stosowane w CSS 2, 2.1 - nie wiem czy w starszych tez.
Czyli <div style="overflow: scroll;">tekst</div> ma sie przwijac