ksiazki do php ?
ksiazki do php ?
jakie polecacie ksiazki do nauki php ?? klik << czy ta pozycja jest w miare dobra na poczatek ?
Re: ksiazki do php ?
na poczatek polecam google
w internecie jest naprawde mase bardzo dobrych kursow
zatem polecam ci przez jakis czas nauke z kursow on-line a potem jesli juz posiadziesz wieksza wiedze mozesz sam wybrac najbardiej odpowiedajaca ci pozycje
w internecie jest naprawde mase bardzo dobrych kursow
zatem polecam ci przez jakis czas nauke z kursow on-line a potem jesli juz posiadziesz wieksza wiedze mozesz sam wybrac najbardiej odpowiedajaca ci pozycje
Dokładnie! Internet to potęga...
a ta ksišżka jest rednia - uwierz mi pracuję w księgarnii
pozdrawiam
a ta ksišżka jest rednia - uwierz mi pracuję w księgarnii
pozdrawiam
-
Grzegorz Winiarski
- Nowy

Ja nigdy nie miałem żadnej książki o PHP, wszystko co umiem pochodzi z internetu a zwłaszcza www.php.net
Ja mam ksiązke:
Tworzenie stron www
PHP 4
Ćwiczenia praktycnze
Autor: Andrzej Kierzowski
Ksiązka kupiona w helion.pl
Tworzenie stron www
PHP 4
Ćwiczenia praktycnze
Autor: Andrzej Kierzowski
Ksiązka kupiona w helion.pl
mi się wydaje że najlepiej tak
1) kursy w sieci on-line
2) czytanie artykułów w sieci nt PHP
3) czytanie for i grup dyskusyjnych
4) podglądanie kodu
5) manula na www.php.net
6) i najważniejsze......Pisanie pisanie i jeszcze raz pisanie - tak najłatwiej się nauczyć
pozdro
1) kursy w sieci on-line
2) czytanie artykułów w sieci nt PHP
3) czytanie for i grup dyskusyjnych
4) podglądanie kodu
5) manula na www.php.net
6) i najważniejsze......Pisanie pisanie i jeszcze raz pisanie - tak najłatwiej się nauczyć
pozdro
A ja uważam, że nic nie zastąpi dobrze zredagowanej książki. Ja zaczynałem od "PHP4 od podstaw". Na sam początek dość dobra lektura. Kursy traktowałem jako uzupełnienie, a i tak najwięcej dowieduję się z manuala
.
No i nic oczywiście nie zastąpi systematycznego pisania
, nawet to co napiszesz nie musi Ci się specjalnie przydać. Ważne żeby Cię to czegoś nauczyło.
No i nic oczywiście nie zastąpi systematycznego pisania
hej ja mysle ze koledzy maja racje kursy w sieci itp. na poczatek to super sprawa ale jesli chodzi o ksiazke ktora uczy nie tylko co jaka funkcja robi, ale takze pokazuje konkretne rozwiazania to polecam "PHPi MySQL -Tworzenie stron WWW - Vademecum profesjonalisty" LUke Welling Laura Thomson ksiazka jest naprawde warta poczytania