Tło komórki a jej obramowanie

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
majgot

Tło komórki a jej obramowanie

Post autor: majgot »

witam, napotkałem pewien problem i w żaden sposób nie wiem jak go rozwiązać. otóż mam tabelkę obramowaną kolorem a w rogu tabelki ma się znaleźć grafika imitująca zagięcie kartki.

Kod: Zaznacz cały

<TABLE CellPadding="0" CellSpacing="0" width="100%" height="84" background="grafika/rog.jpg" style="background-position: top right; background-repeat: no-repeat;">
  <TR>
    <TD class="text" style="border-width: 1px;border-color: #7F7F7F; border-style: solid;"> treśc w środku </TD>
    </TR>
</TABLE>
Stig
Administrator

Re: Tło komórki a jej obramowanie

Post autor: Stig »

Proponuje wykorzystać CSS: http://www.webinside.pl/css/kursy/2/?p=3
majgot

Re: Tło komórki a jej obramowanie

Post autor: majgot »

dzięki za odpowiedź, ale nie w tym rzecz, jak zajrzałem do moje posta to widze że nie napisałem wczym rzecz. Otóż tło, które mam w komórce, ma nie byc powtarzane i ma byc w prawym górnym rogu, rzecz praosta i oczywista, tak zrobiłem. potem dookoła komórki ma byc obramowanie jakiegos tam koloru. I to równierz pikus, nic skomplikowanego.

Jednak problem ten polega na tym ze robiąc obramowanie i background, background zawsze jest "pod" obramowaniem, a ja chcę by tło "nachodziło" na obramowanie !!

Jak ktos ma pomysły to prosze p[isać !
ODPOWIEDZ