[Pytanie] Najlepszy edytor HTML
-
Maciej Skrobiński
- Nowy

- Kontakt:
[Pytanie] Najlepszy edytor HTML
Jaki według was jest najlepszy, no i najlepiej darmowy edytor do tworzenia stron internetowych 
Re: [Pytanie] Najlepszy edytor HTML
IMHO najlepszy z edytorów tekstowych jest ConTEXT. A o graficznych się nie wypowiadam, bo ich nie używam 
-
wojtek kandela
Stig a opowiedz mi na jedno pytanie. Czy ten edytor tez pierniczy kod tak jak dreamweaver, czy kod ten jest przyjmowany przez walidator za poprawny:>??
ConTEXT, jak wspomniałem, to edytor tekstowy. Nie można go porównywać to takich programów jak Dreamweaver, gdyż nie jest edytorem samemu tworzącym kod. W skrócie to taki bardzo rozbudowany notatnik.wojtek kandela pisze:Stig a opowiedz mi na jedno pytanie. Czy ten edytor tez pierniczy kod tak jak dreamweaver, czy kod ten jest przyjmowany przez walidator za poprawny:>??
BTW, to co ja w nim napiszę przeważnie pozytywnie przechodzi walidację
wiesz jak sie nie umie albo nie chce skonfigurowac edytora to pewnie ze pierniczywojtek kandela pisze:Stig a opowiedz mi na jedno pytanie. Czy ten edytor tez pierniczy kod tak jak dreamweaver, czy kod ten jest przyjmowany przez walidator za poprawny:>??
-
motopoland
- Nowy

- Kontakt:
Ja używam od wielu lat FronPage i decyduje o tym tylko
siła przyzwyczajenia.
I tak traktuję go jak zwykły notatnik, trza się wyuczyć HTML'a,
i edytor używać tylko jako ułatwienie, czyt. przyspieszenie roboty.
Wolę kliknąć niż wpisywać np kod jakiejś złożonej tabeli.
siła przyzwyczajenia.
Ja używam Notatnika
i oczywiście Zajączka.
A ja wam powiem, że gvim z kolorowaniem html'a i odpowiednim indentowaniem jest bardzo przyjemny do edycji - póki co, to jest jeden z najlepszych ed. html jakie miałem 
W dodatku, jeśli ktoś bardzo lubi automatyke, to można sobie skrypt napisać, generujący dowolne elementy szablonowo.
W dodatku, jeśli ktoś bardzo lubi automatyke, to można sobie skrypt napisać, generujący dowolne elementy szablonowo.
nie ma czegos takiego jak najlepszy edytor
....to nie narzedzie czyni mistrza, ewentualnie pomaga ukryc niedociagniecia kogos kto chce cos stworzyc 
A od kiedy dreamwear pierniczy kod ??? Jakoś pisze w nim i w Pajączku i tego nie zauważyłem i co najlepsze strony przechodzą walidacje !wojtek kandela pisze:Stig a opowiedz mi na jedno pytanie. Czy ten edytor tez pierniczy kod tak jak dreamweaver, czy kod ten jest przyjmowany przez walidator za poprawny:>??
Wygodny dla mnie jest EdHTML, choć coraz częściej klepie w ConTEXT. Zależy do czego się przyzwyczaisz, znam ludzi co klepią stronki w vimie i też mówią że ejst najlepszy.
-
Maciej Skrobiński
- Nowy

- Kontakt:
Całkiem ciekawie zapowiada się Nvu
Zobaczymy czy zdobędzie zwolenników
Przyjemny dla oka wygląd bez zbędnych wodotrysków, chociaż jeszcze w nie których szczegółach nie dopracowany.
Zobaczymy czy zdobędzie zwolenników
Przyjemny dla oka wygląd bez zbędnych wodotrysków, chociaż jeszcze w nie których szczegółach nie dopracowany.
Eeee... Nic osobistego, ale FrontPage utrudnia tworzenie dobrych stron... Poza tym tabele wychodzą z użycia jako technologia rozmieszczania elementów designu na rzecz DIVówmotopoland pisze:Ja używam od wielu lat FronPage i decyduje o tym tylko
siła przyzwyczajenia.
A tak poza tym: taki temat już był, a najlepszy jest KWrite (Kate to aż nadto
hmmm w sumie to jak juz definiujemy temat dobre edytory to moze powinnismy pomyslec nad tematem co to sa dobre strony?? (zainspirowany postem powyzej)
jak dla mnie, rządzi Quanta+; naprawdę wygodny i elastyczny edytor. Polecam.