Witam
Mam problem a mianowicie zrobiłem preloader i mam 2 sceny na pierwszej scenie jest preloader a na 2 wstawiam np. obrazek żeby sie ładowało. I wszystko jest ok ale ja chce zrobić żeby zamiast tego obrazka ładowało mi całą stronę zrobioną uprzednio i zapisaną. Robiłem to tak Import to library i do klatki przeciągełm swf. Ale chyba robie źle bo jak wejde do przeglądarki to załaduje tego swf'a ale wyświetla mi pokolei wszystkie podstrony. Prosze o pomoc jak ma ładować tą stronkę w swf
Preloader problem
Re: Preloader problem
Witam
Szukaj na forum o: loadMovie();
Szukaj na forum o: loadMovie();
Odnośnie ładowania klipów zewnętrznych swf
Load movie zadziała najpewniej jak przeciągnięcie z biblioteki, z tym ze przy uzyciu właśnie tej funkcji będziesz mógł fajnie kontrolować ładowanie klipu. W takiej jednak sytuacji musisz mieć się na baczności bo wymiary klipu ładowanego do innego klipu już nie obowiązują i ogranicza go dopiero obszar klipu nadrzędnego, tak więc jeśli chciałeś wyświetlać zewnętrzny mały klip w małym okienu to zawartośc tego klipu powinna być utrzymana w tym właśnie obszarze. Duzo krwi mi napsuło jak wciągałem niby małe rozmiarowo klipy na większy, przy czym w tym mniejszym klipie np eksplodował tekst, co było widoczne również poza obramowaniem tego małego klipu.