Zgrywanie DVD na CD

Luźne dyskusje "bardzo sztywnych webmasterów", prowadzone na rózne tematy, mogą być dalece odbiegłe od webmasterstwa. Możemy w końcu udowodnić, że webmaster to także zwykły człowiek i pogadać też potrafi :)
boruta_m
Nowy
Nowy

Zgrywanie DVD na CD

Post autor: boruta_m »

Witam!
Może ktoś z Was wie czy sie da zgrac grę z płyty DVD na CD?
Jeśli się da to proszę o pomoc.
Z góry dzięki.
yhmt
Nowy
Nowy

Re: Zgrywanie DVD na CD

Post autor: yhmt »

Tak, jest to jak najbardziej możliwe. Będziesz potrzebował:
1. Kopii gry na DVD (czyli płytka, którą chcesz przegrać)
2. Nagrywarki CD-R (żeby nagrać CD)
3. Oprogramowania (Nie wiem, co konkretnie, ale prawdopodobnie coś do zgrywania obrazów z płyt (może mieć to to jakieś zabezpieczenia) i nagrywania CD. Oba można znaleźć w internecie, bądź na giełdzie w postaci tzw. "kopii zapasowej")

Kończąc post pragnę nadmienić, iż ma on charakter stricte edukacyjny i że przegrywanie gier bez pisemnej zgody autora jest niezgodne z prawem (można mieć najwyżej 2 kopie na jednej licencji). Poza tym: "Kto kupuje płyty u złodzieja, ten jest *** i niech ***".
boruta_m
Nowy
Nowy

chodziło mi o nieco dokładniejszy opis ale i tak dzięki :)
yhmt pisze:Poza tym: "Kto kupuje płyty u złodzieja, ten jest *** i niech ***".
Miej na uwadze to, że nie wszystkich stać na oryginalne gry za 100zł czy jak w przypadku GTA: SA - 260zł.
Kiedys przeczytałem porównanie piratrów (tych od gier itp. :)) do Robin Hooda bo zabieraja bogatym a dają biednym.

P.S. Troche tolerancji :)
Halszczak
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: Halszczak »

Z tym Robinem Hudem to letka przesada :D.
Wracając do tematu, w którymś Komputer Świecie był program (legalny) do tworzenia równie legalnych kopii bezpieczeństwa. Jak znajde to Ci p[odzm nazwę tego czegoś. Na pewno kopiował CD (sprawdzałem :) ), natomiast co do DVD nie wiem.
boruta_m
Nowy
Nowy

Programy do kopiowania płyt mam. Chodziło mi o opis jak to zrobić. Najchętniej bym widział opis krok po kroku jak to zrobić.
yhmt
Nowy
Nowy

boruta_m pisze:
yhmt pisze:Poza tym: "Kto kupuje płyty u złodzieja, ten jest *** i niech ***".
Miej na uwadze to, że nie wszystkich stać na oryginalne gry za 100zł czy jak w przypadku GTA: SA - 260zł.
Kiedys przeczytałem porównanie piratrów (tych od gier itp. :)) do Robin Hooda bo zabieraja bogatym a dają biednym.

P.S. Troche tolerancji :)
Jak ich nie stać, to niech nie kupują. Bez tej jednej gry z głodu nie umrą. Ja czytałem porównanie piratów do klasycznych złodzieji. I kto jest bliżej prawdy? Jakś nie rozumiem usprawiedliwień typu: "nie mam kasy, to kupuję na giełdzie". Zamiast 10 piratów kup sobie jedną legalną kopię. No niestety, nikt nie powiedział, że kapitalim będzie łatwy. Na pocieszenie dodam, że w realnym socjalizmie prawdopodobnie nie byłoby takiego problemu, bo przemysł elektroniczny miałby "nieco" inny charakter. Co bardziej poinformowani powinni zrozumieć. :wink:

A co do samego zgrywania:
http://cdrlab.pl/forum/archive/index.php/t-1203.html - wyguglane w ciągu 30 sekund, więc pewnie można znaleźć lepsze :wink:
Halszczak
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

yhmt pisze:...wyguglane w ciągu 30 sekund, więc pewnie można znaleźć lepsze
No i co :) , znowu wyszło na moje :D (dokładnie czytający będą wiedzieć o co biega).
yhmt
Nowy
Nowy

Czyżbny chodziło o pewną dyskusję o "upadku" forum? :D Najpierw guglaj, potem pytaj?
Halszczak
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Tak właśnie :D.
Jakże prosto jest napisać "POMOCY, NIE DAJĘ RADY!!!!!!!!", trudniej poszukać.
yhmt
Nowy
Nowy

Może więc zredukować forum do "Czego nie ma na google", "Oceń stronę" i "Hydepark & Offtopic"? :D Ale dość tego off-topicowania. Jeżeli ktoś chce wiedzieć coś jeszcze o czymkolwiek zapraszam na http://google.co.jp/ :D
boruta_m
Nowy
Nowy

dziex.
Sorki na stepnym razem bede guglał, poszedłem na łatwizne. Przyznaje sie
ODPOWIEDZ