Zgrywanie DVD na CD
Zgrywanie DVD na CD
Witam!
Może ktoś z Was wie czy sie da zgrac grę z płyty DVD na CD?
Jeśli się da to proszę o pomoc.
Z góry dzięki.
Może ktoś z Was wie czy sie da zgrac grę z płyty DVD na CD?
Jeśli się da to proszę o pomoc.
Z góry dzięki.
Re: Zgrywanie DVD na CD
Tak, jest to jak najbardziej możliwe. Będziesz potrzebował:
1. Kopii gry na DVD (czyli płytka, którą chcesz przegrać)
2. Nagrywarki CD-R (żeby nagrać CD)
3. Oprogramowania (Nie wiem, co konkretnie, ale prawdopodobnie coś do zgrywania obrazów z płyt (może mieć to to jakieś zabezpieczenia) i nagrywania CD. Oba można znaleźć w internecie, bądź na giełdzie w postaci tzw. "kopii zapasowej")
Kończąc post pragnę nadmienić, iż ma on charakter stricte edukacyjny i że przegrywanie gier bez pisemnej zgody autora jest niezgodne z prawem (można mieć najwyżej 2 kopie na jednej licencji). Poza tym: "Kto kupuje płyty u złodzieja, ten jest *** i niech ***".
1. Kopii gry na DVD (czyli płytka, którą chcesz przegrać)
2. Nagrywarki CD-R (żeby nagrać CD)
3. Oprogramowania (Nie wiem, co konkretnie, ale prawdopodobnie coś do zgrywania obrazów z płyt (może mieć to to jakieś zabezpieczenia) i nagrywania CD. Oba można znaleźć w internecie, bądź na giełdzie w postaci tzw. "kopii zapasowej")
Kończąc post pragnę nadmienić, iż ma on charakter stricte edukacyjny i że przegrywanie gier bez pisemnej zgody autora jest niezgodne z prawem (można mieć najwyżej 2 kopie na jednej licencji). Poza tym: "Kto kupuje płyty u złodzieja, ten jest *** i niech ***".
chodziło mi o nieco dokładniejszy opis ale i tak dzięki 
Kiedys przeczytałem porównanie piratrów (tych od gier itp.
) do Robin Hooda bo zabieraja bogatym a dają biednym.
P.S. Troche tolerancji
Miej na uwadze to, że nie wszystkich stać na oryginalne gry za 100zł czy jak w przypadku GTA: SA - 260zł.yhmt pisze:Poza tym: "Kto kupuje płyty u złodzieja, ten jest *** i niech ***".
Kiedys przeczytałem porównanie piratrów (tych od gier itp.
P.S. Troche tolerancji
Z tym Robinem Hudem to letka przesada
.
Wracając do tematu, w którymś Komputer Świecie był program (legalny) do tworzenia równie legalnych kopii bezpieczeństwa. Jak znajde to Ci p[odzm nazwę tego czegoś. Na pewno kopiował CD (sprawdzałem
), natomiast co do DVD nie wiem.
Wracając do tematu, w którymś Komputer Świecie był program (legalny) do tworzenia równie legalnych kopii bezpieczeństwa. Jak znajde to Ci p[odzm nazwę tego czegoś. Na pewno kopiował CD (sprawdzałem
Programy do kopiowania płyt mam. Chodziło mi o opis jak to zrobić. Najchętniej bym widział opis krok po kroku jak to zrobić.
Jak ich nie stać, to niech nie kupują. Bez tej jednej gry z głodu nie umrą. Ja czytałem porównanie piratów do klasycznych złodzieji. I kto jest bliżej prawdy? Jakś nie rozumiem usprawiedliwień typu: "nie mam kasy, to kupuję na giełdzie". Zamiast 10 piratów kup sobie jedną legalną kopię. No niestety, nikt nie powiedział, że kapitalim będzie łatwy. Na pocieszenie dodam, że w realnym socjalizmie prawdopodobnie nie byłoby takiego problemu, bo przemysł elektroniczny miałby "nieco" inny charakter. Co bardziej poinformowani powinni zrozumieć.boruta_m pisze:Miej na uwadze to, że nie wszystkich stać na oryginalne gry za 100zł czy jak w przypadku GTA: SA - 260zł.yhmt pisze:Poza tym: "Kto kupuje płyty u złodzieja, ten jest *** i niech ***".
Kiedys przeczytałem porównanie piratrów (tych od gier itp.) do Robin Hooda bo zabieraja bogatym a dają biednym.
P.S. Troche tolerancji
A co do samego zgrywania:
http://cdrlab.pl/forum/archive/index.php/t-1203.html - wyguglane w ciągu 30 sekund, więc pewnie można znaleźć lepsze
No i coyhmt pisze:...wyguglane w ciągu 30 sekund, więc pewnie można znaleźć lepsze
Czyżbny chodziło o pewną dyskusję o "upadku" forum?
Najpierw guglaj, potem pytaj?
Tak właśnie
.
Jakże prosto jest napisać "POMOCY, NIE DAJĘ RADY!!!!!!!!", trudniej poszukać.
Jakże prosto jest napisać "POMOCY, NIE DAJĘ RADY!!!!!!!!", trudniej poszukać.
Może więc zredukować forum do "Czego nie ma na google", "Oceń stronę" i "Hydepark & Offtopic"?
Ale dość tego off-topicowania. Jeżeli ktoś chce wiedzieć coś jeszcze o czymkolwiek zapraszam na http://google.co.jp/ 
dziex.
Sorki na stepnym razem bede guglał, poszedłem na łatwizne. Przyznaje sie
Sorki na stepnym razem bede guglał, poszedłem na łatwizne. Przyznaje sie