To logiczne - input w postaci radio nie prezentuje tekstu, a więc wszelkie operacje nie przyniosą żadnych efektów.faraway pisze:witam! niestety ani attribute selectors, ani poprzez input.radio {} nie mogę zmienić np. koloru czcionki czy jej stylu.
Należy zrezygnować ze stosowania elementów pokroju <b>, które określają jedynie sposób wyświetlania (są niesemantyczne).faraway pisze:skomplikowalam sobie robiac po prostu
<input type="radio" name="strona" value="r1"><b class="form">Może być</b><br>
i w kazdym "radio" mam klasę "form".
Ze względu na niski poziom semantyki nie proponowałbym takiego rozwiązania.faraway pisze:(PS: mozna wpisac <b class="form"> przy pierwszym "radio" i zakonczyc </b> po ostatnim radio - to tak tylko jakby ktoś nie wiedział)
Poziom wsparcia CSS dla elementów input typu radio jest bardzo zróżnicowany. Jak dana przeglądarka wyświetla te elementy o różnych właściwościach stylów możesz zobaczyć na tej stronie.faraway pisze:czy u mnie coś jest nie tak, czy naprawdę attribute selectors i input.radio {} tak naprawdę nie działają. ostatnio trafiłam na post gdzie ktoś napisał "wszystkie inputy, ktore nie sa radio/checkbox możesz dowolnie zmieniać" (???)
jak to w końcu jest?