Zastosować element liniowy (np. podstawowy span), zrezygnować z elementów prezentacji (center), i w miarę możliwości jakiegokolwiek pozycjonowania opartego o atrybut position.
Póki co nie mogę poradzić więcej, gdyż głownie ze względu na brak kompletnego kodu nie bardzo jestem w stanie odgadnąć jakie są Twoje intencje.
[HTML/CSS] Dwa teksty w jednej linii
Re: [HTML/CSS] Dwa teksty w jednej linii
Przykro mi, ale nie widzę tam żadnego brakującego nagłówka (mała dygresja: generalnie trudno zauważyć istnienie czegoś, czego brakuje). Widzę jedynie fragment skrajnie niesemantycznego kodu z następującym elementem, który (chyba) imituje zachowanie nagłówka:
Dochodząc do wniosku (wyprowadź mnie z błędu jeśli się mylę), że to właśnie ten problematyczny fragment kodu mogę zaproponować swoje rozwiązanie, które pozbędzie się zbędnego w tym przypadku pozycjonowania relatywnego oraz naprawi semantykę tego fragmentu:
Jednakże zachodząc w głowę nad poprawnością (i praktycznym sensem) tego efektu wydaje mi się, że jednak nie zrozumiałem Twoich intencji w odpowiedni sposób, w związku z czym prosiłbym o graficzny przykład efektu, który chcesz uzyskać.
Zastanawiam się też czemu utrudniasz sobie życie stosując takie "dziwolągi" jak
zamiast użyć zwykłego elementu nagłówka, czy
zamiast th (o czym Ci już kiedyś wspominałem); albo też stawiając szereg elementów br obok siebie (zamiast użyć margin bądź padding)
I tak BTW, ramki są złym pomysłem.
Kod: Zaznacz cały
<center><span class=naglowek1 style="position:relative;left:-30%">Trochę o mnie...</span></center>Kod: Zaznacz cały
<h2><span style="margin-right:60%">Trochę</span> <span style="marign-left:60%">o mnie...</span></h2>Zastanawiam się też czemu utrudniasz sobie życie stosując takie "dziwolągi" jak
Kod: Zaznacz cały
<span class=naglowek1>Kod: Zaznacz cały
<td><p class=naglowek>Rodzaj</p></td>zamiast th (o czym Ci już kiedyś wspominałem); albo też stawiając szereg elementów br obok siebie (zamiast użyć margin bądź padding)
I tak BTW, ramki są złym pomysłem.